Είσαι για μία διαφορετική, online βόλτα στη Νέα Υόρκη;

Written by on December 29, 2020

Οι New York Times έφτιαξαν ένα πολύ ωραίο πρότζεκτ για να βολτάρουμε στη Νέα Υόρκη από το σπίτι μας. Ξέχνα τις κλασικές, ψηφιακές περιηγήσεις σε αξιοθέατα, μνημεία και κλισέ μέρη. Εδώ, έκαναν μία διαφορετική μελέτη της πόλης. Συνεργάστηκαν με μία ομάδα αρχιτεκτόνων, ιστορικών και συγγραφέων και συγκέντρωσαν σε έναν διαφορετικό χάρτη, 17 περιπάτους σε γνωστές και άγνωστες γειτονιές του Μεγάλου Μήλου.

Chinatown, East Village, Time Square, Grand Central, Carnegie Hall, Bronx, Brooklyn, Broadway, Harlem και πολλά άλλα είναι στο πρόγραμμα. Και δεν θα περπατάμε μόνοι αλλά θα έχουμε ξεναγό τον κριτικό αρχιτεκτονικής, Michael Kimmelman, o οποίος εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των περιπάτων, θα μας λέει ιστορίες που δεν ξέραμε για τα συγκεκριμένα σημεία της πόλης, λεπτομέρειες για τα κτήρια και πληροφορίες, οι οποίες δεν βρίσκονται σε τουριστικούς οδηγούς.

Νέα Υόρκη

Τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, τα σοκάκια, οι γέφυρες από τις άπειρες ταινίες και σειρές, τώρα θα έχουν άλλους υπότιτλους. O Kimmelman οργάνωσε αυτές τις εκδρομές γιατί ήθελε να βρει έναν τρόπο να ξορκίσει όλο αυτό το κακό του πανδημικού lockdown. Και φυσικά για να κάνει ένα δώρο σε όλους εμάς που μας λείπουν τα ταξίδια. Και τα κατάφερε.

“Ήθελα να κάνω ακόμα και τους ανθρώπους που κατοικούν σ’ αυτές τις γειτονιές και τις περπατούν καθημερινά, να τις δουν με άλλο μάτι. Να μην είναι απλά μια επιλογή ωραίων κτιρίων. Αλλά μία πιο βαθιά ματιά στη Νέα Υόρκη και τις μνήμες της“, είπε γι’ αυτό και ακούγονται ΟΛΕ στο βάθος.

Όλα αυτά που περιγράφουμε, μπορείς να τα βρεις σ’ αυτό το site. Πάμε;


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background