Κολλήσαμε με τα σουρεαλιστικά σχέδια του Nate Lewis στο Instagram

Written by on January 12, 2021

O Nate Lewis είναι απ’ αυτές τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που κολλάς κατευθείαν μαζί τους. Μόλις δεις κάποιο έργο του, μένεις για πολύ ώρα να το χαζεύεις. Είναι σαν να πηγαίνει σε ένα απόκοσμο, παράλληλο σύμπαν, στο οποίο δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, αλλά σ’ αρέσει.

Τον ανακαλύψαμε στο Instagram και τον αγαπήσαμε αμέσως. Συνδυάζει τη φωτογραφία, το illustration και τη ζωγραφική, φτιάχνοντας σουρεαλιστικά κολλάζ. Εμπνέεται κυρίως από την αφρικανική κουλτούρα και ιστορία αλλά και από άλλες διαφορετικών χωρών. Στον καμβά του βρίσκουμε κυρίως γυμνά κορμιά ανδρών και γυναικών, που αφηγούνται ολόκληρες ιστορίες.
Όπως λέει ο Nate Lewis, αντιμετωπίζει το χαρτί σαν έναν ζωντανό οργανισμό. Δοκιμάζει πολλά γεωμετρικά και αφαιρετικά μοτίβα παίζοντας με την ανατομία του σώματος, με στόχο να βγάλει προς τα έξω τις κρυφές πλευρές των ηρώων του. Και τα καταφέρνει τόσο ωραία.

Nate Lewis

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Pittsburg. Γι’ αλλού ξεκίνησε αλλά η ζωή, του επέβαλε τη δική της γνώμη. Δούλευε ως νοσηλευτής για 9 χρόνια και στην πορεία, άρχισε να πειραματίζεται με πολλές μορφές τέχνης. Ξεκίνησε από τη μουσική (βιολιστής) και στη συνέχεια πήγε στα εικαστικά, αποκτώντας ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό στυλ.

Από το 2017, ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Washington, εκθέτει σε γκαλερί και μουσεία (Baltimore Museum of Art, The Blanton Museum, The Studio Museum, Grinnell College Museum of Art, 21c Museum Hotels κ.α) και κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια, όπως το Yale.

“Με τραβάει πάντα αυτό που δεν φαίνεται και θέλω συνέχεια να προσεγγίζω τα πάντα με διαφορετικές αντιλήψεις. Επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες με τέτοιο τρόπο ώστε να ιντριγκάρω τον κόσμο να σκέφτεται αλλιώς, σε ό,τι αφορά την ιστορία, τις εθνικότητες και τις φυλές.”

Αυτό που κάνει ξεχωριστό τον Nate Lewis, δεν είναι πως δημιουργεί μόνο εντυπωσιακές εικόνες. Αλλά το ότι τα έργα του, έχουν τέτοια ζωντάνια, που νιώθεις ότι κινούνται γύρω σου. Είναι σκοτεινά, αλλόκοτα, σέξι. Οι πρωταγωνιστές του είναι σαν τις πολυδιάστατες μορφές από αυτά τα παράξενα όνειρα, τα οποία δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε την επόμενη μέρα. Όπως και τα πιο έντονα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή.

Για μπες στο κόσμο του.

Nate Lewis

*Βρες τα πάντα για τον Nate:

-Προσωπικό site
Instagram
Twitter


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background