20 φωτογραφίες από το "Μούζικα! Ή η Μάχη των Ήχων" στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

Written by on 29 Μαρτίου, 2019

Η Βιόλα ζει σε μία πόλη που όλα είναι οργανωμένα με συγκλονιστική ακρίβεια και κανείς δεν τολμάει να ξεφύγει από τους αυστηρούς κανόνες του μαέστρου και του μετρονόμου. Στον κόσμο των εγχόρδων, όλοι ζουν τη μέρα της Μαρμότας χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι τα είδη της μουσικής και τι συμβαίνει γύρω τους γιατί πολύ απλά απαγορεύεται να βγουν έξω από το τείχος.
Όταν η Βιόλα αποφασίζει να αποδράσει από την ορχήστρα της και να συναντήσει τα πνευστά και το χαοτικό σύμπαν της τζαζ, ξαφνικά ανακαλύπτει -ευτυχώς- πως δεν είναι όλα μονότονα σ’ αυτή τη ζωή, η συνήθεια έχει τεράστια δύναμη κι η αρμονία δεν έχει ανάγκη τους ψυχαναγκασμούς και τους γελοίους διαχωρισμούς.
Όλα αυτά συμβαίνουν στο feel good μιούζικαλ “Μούζικα! Ή η Μάχη των Ήχων” στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη, απ’ το οποίο φεύγεις χορεύοντας και μουρμουρίζοντας τα τραγούδια του Θοδωρή Οικονόμου και της Μαριβίτας Γραμματικάκη.
Όπως λέει κι η σκηνοθέτις: “Η Βιόλα ερωτεύεται, επαναστατεί και δοκιμάζεται για να ανακαλύψει πως η μουσική είναι μία και τα τείχη που μας χωρίζουν τα φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Σ’ έναν σκηνικό χώρο παιγνιώδη, τα μουσικά όργανα-ήρωες της ιστορίας μας είναι άνθρωποι, σαν εμάς, που ψάχνουν την ευτυχία. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική. Ίσως οι μεγαλύτεροι αναγνωρίσουμε σε αυτά κάτι από τη ζωή μας. Η παράξενη περιπέτεια της Βιόλας ακροβατεί ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά τοπία και ύφη για να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους προς την ομορφιά που κρύβεται μέσα μας, όταν νικάμε τα στερεότυπα και τους φόβους μας».
Η Κική Παπαδοπούλου φωτογράφησε τη γενική πρόβα της παράστασης και παρακάτω είναι οι εικόνες που σου κράτησε:


















[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background