3 νέα μουσικά videos από The National, James Blake και Scratch Massive

Written by on April 13, 2019

Μικρομηκάδικα αριστουργήματα ντύνουν τα αγαπημένα μας tracks και παίζουν στο repeat.

Scratch Massive-Dancer In The Dark
Αlbum: Garden Of Love (2018)


Το γαλλικό ηλεκτρονικό ντουέτο των Scratch Massive (Maud Geffray-Sébastien Chenut), επέλεξε το “Dancer In The Dark”, για το τέταρτο -εξίσου εκπληκτικό με όλα τα υπόλοιπα- βίντεο του άλμπουμ “Garden Of Love”. Κάπου στα προάστια του Παρισιού, μια παρέα κωφάλαλων παιδιών, ζει εκκωφαντικά την εφηβεία της …ακόμα και στο mute.
Με ξεκάθαρη αναφορά στην αριστουργηματικό φιλμ του Lars Von Trier Dancer “Ιn Τhe Dark”, o Tristan Feres αφαιρεί από την δική του πρωταγωνίστρια και το περιβάλλον της, την δεύτερη αίσθηση και καταγράφει κομμάτια από τη καθημερινότητά της. Εστιάζει στη βία που ασκεί το σώμα στο μυαλό, θέτοντας όρια και απαγορεύσεις, με την ηρωίδα του να ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους έκφρασης. Τελικά, ξεκλειδώνει το σώμα της και συντονίζεται με την επιθυμία που -ναι- θα δώσει ρυθμό στον χορό της.

The National – Light Years
Αlbum: ‘I Am Easy to Find’ (2019)


Η ηθοποιός και χορεύτρια Alicia Vikander, με την καθοδήγηση του βραβευμένου σκηνοθέτη Mike Mills ξετυλίγει τον -κατά βάση-μοναχικό κύκλο ζωής μιας γυναίκας. Χωρίς έντονο make up, χωρίς εφέ και κλεμμένα πλάνα, η Vikander καταφέρνει και γλιστρά από την παιδική ηλικία στο γήρας, με τη σωματικότητα και τη δύναμη των εκφραστικών την μέσων να δομούν, ένα 24λεπτο, ασπρόμαυρο φιλμ. Η μικρού μήκους ταινία που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το νέο άλμπουμ των The National, στις 17 Μαΐου, συνδέεται άμεσα, με το νέο υλικό του “I Am Easy to Find” και περιγράφεται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, ως “ζωή σε 164 στιγμές”. Η Vikander πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του LP, στο teaser του άλμπουμ και στο “Light Years”, ενισχύοντας με την ευθραυστότητα της, την μελαγχολία του πιανιστικού ήχου.

James Blake – Barefoot In The Park (feat. Rosalía)
Album: Assume Form (2019)


Θα το βρεις στο άλμπουμ του James Blake, “Assume Form” που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019.
Πριν οπτικοποιηθεί, θύμιζε τo θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον. Ή το soundtrack της τέλειας κοπάνας. Ένα ξυπόλητο πικ-νικ στη λιακάδα, με τη χλόη να σου γαργαλάει τα ακροδάχτυλα. Ωστόσο το σκηνοθετικό team των Diana Kunst & Mau Morgo αποφάσισε πως το “Barefoot In The Park”, ακούγεται καλύτερα στο αυτοκίνητο, οδηγώντας τους δύο ανυποψίαστους ερμηνευτές σε θανατηφόρα καραμπόλα. Τη στιγμή του κακού, οι χωροχρονικές γραμμές τέμνονται και η παιδική τους ηλικία -που καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο βολτάρει ανέμελα- βρίσκεται εκεί, στην σκηνή της σύγκρουσης, κοιτάζοντας αμήχανα το μέλλον. Ζωή σε λόγου μας.
*Ας λύσει κάποιος τον σκύλο.
[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background