Το πρώτο μουσικό άλμπουμ μόνο για γάτες κυκλοφορεί προσεχώς. Οι σκύλοι τι έχουν να πούν γι'αυτό;

Written by on 20 Σεπτεμβρίου, 2016

Τι κάνει νιαου νιαου στο ηχείο;
Ο τσελίστας και καθηγητής μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Maryland, David Teje έχει τη λύση για να ηρεμείς τη γάτα σου εκείνες τις δύσκολες στιγμές που δεν υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ σας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian, ο Teje μαζί με μουσικούς της US National Symphony Orchestra, συνέθεσε ένα άλμπουμ με μουσικές που απευθύνονται αποκλειστικά σε γάτες.


“Το 2003 ανέπτυξα μια θεωρία για τη μουσική. Ανακάλυψα πως οι άνθρωποι έχουμε ένα συναισθηματικό δέσιμο με τη μουσική γιατί σχετίζεται με τους ήχους που ακούγαμε όταν ήμασταν ακόμα έμβρυα.  Για παράδειγμα, μας αρέσουν τα μπάσα και τα τύμπανα γιατί ακούγαμε τον παλμό της μητέρας μας όταν ήμασταν ακόμα μωρά μέσα στην κοιλιά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ήχοι που μας χαλαρώνουν μοιάζουν με αυτόν τον παλμό.  Τα αιλουροειδή από την άλλη, αναπτύσσουν την σχέση τους με τη μουσική μέσω των ήχων που ακούν μετά τη γέννηση τους. Όπως το κελαηδημα των πουλιών ή ο ήχος που κάνουν όταν θηλάζουν.  Σ’ αυτό το άλμπουμ μετέτρεψα τέτοιους καθημερινούς ήχους σε μουσική.” ανέφερε ο David, ο οποίος είναι ο ίδιος τύπος που είχε δημιουργήσει το πρότζεκτ Music for Cats και είχε κάνει ολόκληρη έρευνα για να αποδείξει πως οι γάτες (όπως και οι μαϊμούδες) δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μουσική που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτές.
Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει προσεχώς από τη Universal.
Νιαρ.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background