Στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Μολιέρος χορεύει με Rolling Stones

Written by on July 13, 2021

Ο Μολιέρος της Ευαγγελίας Καρακατσάνη και του Γιάννη Κλίνη έχει στα ηχεία του από Rolling Stones μέχρι Στράτο Διονυσίου.

Οι δυο τους πρωταγωνιστούν στην παράσταση Το σχολείο των Γυναικών” σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, που θα κάνει πρεμιέρα 17 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών. Εκείνη υποδύεται τον εκλεπτυσμένο Κρυζάλντ κι εκείνος, την πληθωρική Ζωρζετ. Το έργο μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, ένα θέμα που προφανώς θα είναι πάντα επίκαιρο. Γιατί όπως λέει κι η Ευαγγελία, “πάντα θα θέλουμε να μας αγαπούν και να αγαπάμε, να είμαστε ερωτεύσιμοι κι αρεστοί. Απλά σε κάθε εποχή, συμβαίνουν όλα με έναν διαφορετικό τρόπο”.

Ο Γιάννης και η Ευαγγελία είναι από αυτές τις περιπτώσεις ηθοποιών που είναι αδύνατον να σου περάσουν απαρατήρητοι. Κόβουν μεγάλα κομμάτια από τις σκηνές που βρίσκονται, τα κάνουν δικά τους και σε κρατούν πάνω τους μέχρι να τελειώσουν οι ιστορίες τους. Παίζουν, τραγουδούν και τα κάνουν όλα να φαίνονται εύκολα. Γιατί κάπως έτσι είναι οι ωραίοι καλλιτέχνες που αγαπάμε.

photo: Κική Παπαδοπούλου

Σε ένα διάλειμμα από την πρόβα τους στο κέντρο της Αθήνας, τους ζητήσαμε να μας στείλουν τι θα μπορούσαν να ακούν οι ήρωες τους στο σουρεάλ σπίτι του Μολιέρου. Διάλεξαν 5 αγαπημένες σκηνές από το έργο και τους έφτιαξαν το soundtrack.

FRANKIE VALLI – CAN’T TAKE MY EYES OFF YOU

Κάθε φορά που ο Κρυζάλντ μιλά στον Αρνόλφο για να τον ηρεμήσει, χωρίς νουθεσίες για να μπορέσει ο φίλος του να τον ακούσει, του θυμίζει ότι όσο κι αν προσπαθεί να προλάβει το κακό, η μοίρα είναι εκεί. Άλλωστε, υπάρχει πάντα η άλλη όψη του νομίσματος. Δεν πρέπει ο Αρνόλφος να βλέπει τις καταστάσεις μονόπλευρα. 

Μολιέρος
photo: Κική Παπαδοπούλου

SERGEI RACHMANINOV – THE BELLS

Όταν ο Αρνόλφος επιστρέφει από το ταξίδι του, βλέπει πρώτη φορά την Αγνή ως ολοκληρωμένη γυναίκα. Θαμπώνεται από την ομορφιά και την αγνότητά της. 

photo: Κική Παπαδοπούλου

THE ROLLING STONES- (I CAN’T GET NO) SATISFACTION

Ο Αρνόλφος εξιστορεί πώς βρήκε την Αγνή και πότε την είδε πρώτη φορά. Ένιωσε μια μεγάλη αγάπη να γεμίζει την καρδιά του. Του δημιουργήθηκε η σκέψη, να την πάρει από τη μαμά της και να τη βάλει σε μοναστήρι. Για να τη γαλουχήσει με τα κοινωνικά πρέπει, να μην γίνει ξεδιάντροπη. Για να τα μάθει, όμως, όλα όπως πρέπει, δεν την έβαλε στο σπίτι του για να μείνει, αλλά την πήγε σε άλλο. Κι αυτή η αίσθηση του ελέγχου του δημιούργησε μια τεράστια ικανοποίηση. 

Μολιέρος
photo: Κική Παπαδοπούλου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΤΖΙΔΗΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΑΠΗΣΩ

Ο Αρνόλφος λίγο πριν αποχωρήσει, συνειδητοποιεί την αγάπη του για την Αγνή. Στο τέλος, υπάρχει αυτή η μοίρα. Αυτό το κορίτσι είναι η ανηψιά που είχαν τάξει για νύφη στον Οράτιο! Φεύγει σχεδόν ντροπιασμένος, νιώθει προδομένος. Ερωτεύτηκε αλλά την αγάπη του την απέρριψαν. Όσο η καρδιά κι αν λαχταρούσε, κατάφερε μόνο να αγαπήσει αλλά όχι να αγαπηθεί. 

photo: Κική Παπαδοπούλου

ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΚΑΡΔΙΑ

Ο Μολιέρος προσπαθούσε όλη του τη ζωή να καταλάβει τη γυναικεία φύση και να εκφράσει γενικά τους άντρες. Άλλωστε και ο ίδιος είχε τη φήμη μεγάλου γυναικά: είχε τη γυναίκα του αλλά είχε και την ερωμένη του. Η αναζήτησή του αυτή έφερε τα ωραία, διαχρονικά κείμενα που μέχρι σήμερα μας απασχολούν. Θα έλεγε ο ίδιος λοιπόν: Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος!


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background