Ένα ακυκλοφόρητο album του Miles Davis θα καλωσορίσει το φθινόπωρο

Written by on 18 Ιουνίου, 2019

To 1985, o Miles Davis ξεκίνησε την ηχογράφηση του άλμπουμ Rubberband, που θα σηματοδοτούσε μια νέα  μουσική κατεύθυνση από τον τεράστιο τζαζίστα και παράλληλα θα επισφράγιζε την πρώτη κυκλοφορία του με την Warner Bros αφήνοντας πίσω την μακροχρόνια συνεργασία του με την Columbia.
Παρά τις μεγάλες προσδοκίες και τους 3 μήνες που αφιέρωσε στο άλμπουμ, για άγνωστους λόγους διέκοψε την ολοκλήρωσή του, ενώ έναν χρόνο αργότερα ο Μiles κυκλοφόρησε νέο υλικό με τον τίτλο “Tutu” κλειδώνοντας οριστικά στο χρονοντούλαπο το “Rubberband”.
32 χρόνια μετά, στις 21 Απριλίου 2018, το track “Rubberband Of Life” βρήκε έξοδο διαφυγής στην Record Store Day ως ένα συλλεκτικό ep με περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κυκλοφορία του ξεχασμένου LP που τελικά δρομολογήθηκε για τις 6 Σεπτεμβρίου του 2019 .
Το Rubberband ή αλλιώς “The Lost Miles Davis album”  υπέστη μικροεπεμβασούλες και το απαραίτητο “ρετούς” από τoυς τότε και νυν παραγωγούς του, Randy Hall και Zane Giles, σε συνεργασία με το ανηψούδι του Davis’, Vince Wilburn Jr που συμμετείχε και στην πρωτόλεια μορφή του album ως ντράμερ.Στην νέα εκδοχή του “Rubberband” ακούγονται οι Lalah Hathaway και Ledisi στις συνθέσεις που αρχικά προοριζόταν για τις φωνές του Al Jarreau και της Chaka Khan. Τέλος, το artwork του εξώφυλλου αποτελεί δημιούργημα του ίδιου του Miles Davis φανερώνοντας άλλη μια πτυχή του καλλιτεχνικού εύρους και του μεγαλείου του.
Rubberband (tracklist):
01 Rubberband of Life [ft. Ledisi]
02 This Is It
03 Paradise
04 So Emotional [ft. Lalah Hathaway]
05 Give It Up
06 Maze
07 Carnival Time
08 I Love What We Make Together [ft. Randy Hall]
09 See I See
10 Echoes in Time/The Wrinkle
11 Rubberband

 
[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]
 

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background