Ο Michael Stipe κυκλοφορεί το πρώτο του single μετά τη διάλυση των REM

Written by on October 9, 2019

Το “Your Capricious Soul” δεν είναι το πρώτο υλικό που κυκλοφορεί ο πάλαι ποτέ fortman των REM αλλά το πρώτο του επίσημο solo single, μετά την διάλυση τους και την κυκλοφορία του “Collapse Into Now” το 2011.  Ένα πρώτο σινγκλ μάλιστα που διαθέτει και clip που θα δούμε σύντομα, σε σκηνοθεσία της Sam Taylor Johnson του “Fifty Shades of Grey”.
«Πήρα ένα μακρύ διάλειμμα από τη μουσική και ήθελα να ξαναγυρίσω» δήλωσε, «θέλω να προσθέσω τη φωνή μου και ‘γω σε αυτή τη συναρπαστική αλλαγή που πραγματοποιείται στη παγκόσμια συνείδηση ».

Ο Stipe παρουσίασε ζωντανά το “Your Capricious Soul”,  πριν από την συναυλία της Patti Smith στη Νέα Υόρκη τον Μάιο του 2019. Το κομμάτι, με την φωνή να κυλά πάνω στα προγραμματισμένα beat και synths, αντικατοπτρίζει απόλυτα την πολιτική και κοινωνική θέση που παίρνει ο Stipe όλα αυτά τα χρόνια. “Η σχέση μας με το περιβάλλον υπήρξε για μένα μια δια βίου ανησυχία και τώρα παραδόξως αισθάνομαι αισιόδοξος» λέει, «πιστεύω ότι μπορούμε να φέρουμε το είδος της αλλαγής που απαιτείται για τη βελτίωση του όμορφου πλανήτη μας γης μας, όπως και της θέσης μας μέσα σε αυτόν».

*Πριν βεβαίως από την επίσημη αυτή πρώτη μετά από την διάλυση των REM, είχαμε πάρει λίγο άρωμα stipe-ικής ομορφιάς και από κάποιες, άλλες «συνεργασίες» του. Στην επιστροφή των Fischerspooner το 2017 με το “Have Fun Tonight” ως παραγωγός και συνδημιουργός και στο ντουέτο του “Time is the Killer” με την Rain-αδερφή του Joaquin – Phoenix.

Το “Your Capricious Soul” θα είναι διαθέσιμο στο website του ακτιβιστή performer και συνδέεται με την διαμαρτυρία της Extinction Rebellion που γεννά η κλιματική αλλαγή, στις 7 Οκτωβρίου 2019, σε διάφορες πόλεις του πλανήτη.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background