Ο Michael Stipe των REM τραγουδά “No Time for Love Like Now”. Εύγε!

Written by on 29 Μαρτίου, 2020

Η συνεργασία του Michael Stipe με τον Aaron Dessner των The National έπεσε από το πουθενά. Σκορπίζοντας μόνο χαμόγελα. Και βαθιά ικανοποίηση.

“Όλα έχουν να κάνουν με αυτό που ονομάζω echoing love”, σημείωσε ο αγαπημένος καλλιτέχνης και όλοι κοιτάξαμε σκεφτικά πέρα, στο γαλάζιο ουρανό. Προσπαθώντας παράλληλα να αφουγκραστούμε μια αγάπη που ηχεί μέσα στο χρόνο (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).
Όσο κι αν αστειευόμαι πάντως, η αλήθεια είναι μία. Η πρώτη ντέμο βερσιόν του Νo time for love like now που παρουσίασε χθες ο ίδιος ο Stipe, στο You Tube (προφανώς από το σπίτι του, με τη βοήθεια ενός αρμονίου), μοιάζει με όαση στην έρημο αυτή της κορονοϊοκατάστασης.

Η μελωδία είναι εδώ, η φωνή είναι εδώ, ακόμη και οι στίχοι που μιλάνε για όλο αυτό που περνάμε, είναι εδώ:No time for crazy/ No time for arguments/ No time for love like now.

Και να σκεφτείς πως δεν είναι και η καλύτερη εβδομάδα για το ex-group και τους φαν. Ο ντράμερ Bill Rieflin (είχε αντικαταστήσει τον αρχικό ντράμερ Bill Berry το 1997), πέθανε μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο στα 59 του.

and the story goes…

Λίγες ώρες μετά την πρώτη παρουσίαση, ο Dessner πήρε θέση στον δικό του φεισμπουκικό τοίχο, λέγοντας πως ο Stipe δεν είναι μόνο προσωπικός του ήρωας, αλλά και φίλος. Και πως ποτέ, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα έγραφαν μαζί, τραγούδια.

Δεν είναι όμως η πρώτη προσφορά του Stipe, στις εγκλωβισμένες ζωές μας, το τελευταίο διάστημα. Κάποιες μέρες πριν, εκεί πάνω στην πρώτη έκρηξη του ιού, που σιγοτραγουδάγαμε αυθόρμητα το It’s the end of the world as we know it , σαν να μας άκουσε ένα πράγμα. Κι ήρθε γλυκά και κάπως αστεία, να μας το σιγοτραγουδήσει. Συνοδεύοντας το και με μερικές καλές συμβουλές επιβίωσης.

Μόνο αγάπη βρε Stipe. Μόνο αγάπη.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background