Μια ακόμη διασκευή στο I will survive; O Perfume Genius λέει ναι, γιατί όχι

Written by on August 30, 2021

Η πιο “deathbed-y” εκδοχή του I will survive είναι γεγονός. Ο Mike Hadreas αφήνει τα χορευτικά στους άλλους, σκαλίζει το συναίσθημα και συστήνει μια ακόμη διασκευή στο κλασσικό χορευτικό anthem.

Παραδόξως δεν είναι ο πρώτος που επέλεξε μια τόσο πλούσια αποδόμηση, σε ένα κομμάτι που έμαθε πριν από όλα, πώς να σπρώχνει τα πόδια στην πίστα (έκοψε το νήμα πάνω στη γραμμή η Anohni). Σίγουρα πάντως είναι από τους λίγους που αναζήτησαν αυτή τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στα beats, περισσότερο από τα ίδια τα beats. Και δικαιώθηκε.

Η δική του σκέψη για το I will survive βρήκε “έξοδο” και “σχέδιο” ένα βράδυ στο σπίτι και αποτέλεσε την πρόταση σε ένα διαφημιστικό σποτ που κανείς δεν ξέρει ακόμη αν θα γίνει.

“Ναι ξέρω, μου βγήκε λίγο σκοτεινό, ήμουν πολύ σοβαρός εκείνη τη μέρα, τελικά όμως μου αρέσει έτσι ακριβώς”, θα πει και θα βάλει την υπογραφή του κι αυτός, σε ένα κομμάτι που μας έχει συνηθίσει κυρίως, αλλιώς.

I will survive (κι από άλλους)

Diana Ross

Κατηγορία: Θα το πω κι ας μη χρειάζεται.

Η διασκευή: Το έβαλε στο άλμπουμ Take Me Higher (1995). Ένα χρόνο μετά, το κυκλοφόρησε και σε σινγκλ. Η παραγωγή ήταν του Narada Michael Walden και έφτασε ως το νούμερο 14 στη Μεγάλη Βρετανία. Θα μπορούσε να το είχε πει εξαρχής. Και η ιστορία να είχε γράψει το δικό της όνομα (το ’78 πάντως διασκεύαζε Reach Out I’ll Be There).

Cake

Κατηγορία: Ατίθασα νιάτα.

Η διασκευή: Μεγάλη επιτυχία στα αθηναϊκά συνοικιακά μπαρ του 1996 και αν στήσεις αυτί προσεκτικά, μπορεί και να παραμένει το ίδιο. Στην Gloria Gaynor που πρωτοτραγούδησε τον ύμνο το 1978, δεν άρεσε καθόλου αυτή η εκδοχή. Όχι γιατί δεν κατανοεί τη soft rock αλλά γιατί απεχθάνεται όπως η ίδια δήλωσε, τις βωμολοχίες.

Ο John McCrea πείραξε τους στίχους (μεταξύ άλλων το I should’ve changed that stupid lock έγινε …that fucking lock) και αυτό ήταν κάτι που εξόργισε τη disco diva!

R.E.M

Κατηγορία: Άναψε εσύ τη φωτιά και εγώ φέρνω την κιθάρα.

Η διασκευή: Κιθαρίτσα, καλή διάθεση και μια νέα εκδοχή στο χορευτικό της καρδιάς μας, από το πολύ στα πάνω του τότε (1996) αγαπημένο συγκρότημα της Αθήνας. Δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα, μόνο ως δώρο στο fan club τους.

The Puppini Sisters

Κατηγορία: Του του ρου του του Αιγαίο

Η διασκευή: Close harmony vocal trio από τη Μεγάλη Βρετανία που έχτισε καριέρα πάνω στις επιτυχίες των άλλων. Με θαυμαστά μάλιστα αποτελέσματα. Όπως αυτό εδώ. Που θα το βρεις στο loungeικό έπος Betcha Bottom Dollar του 2006. Για του ρου του μέχρι τελικής πτώσεως.

Lykke Li

Κατηγορία: Κραυγές και ψίθυροι.

Η διασκευή: Ένα πιάνο και μια φωνή φτάνουν; Φτάνουν!

Anohni

Κατηγορία: Φεστιβάλ Δράμας.

Η διασκευή: Τόσος πόνος, τόσος καημός μαζεμένος μέσα σε μια νέα βερσιόν δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε και ο πιο καταραμένος των ποιητών. Ειδικά μάλιστα όταν η βάση όλων είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορευτικούς ύμνους των 70’s.

Θα υπάρχει όμως πάντα και αυτή (η τηλεοπτική)


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background