Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: 15 φωτογραφίες από την πιλοτική φάση του

Written by on June 22, 2020

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας είναι ένα σχέδιο ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με αυτό, 50.000 τ.μ. θα πεζοδρομηθούν, κάποια κομμάτια κεντρικών δρόμων θα γίνουν ποδηλατόδρομοι και θα ανοίξουν νέες λεωφορειολωρίδες.
Το συνολικό μήκος του θα είναι 6.3 χιλιόμετρα ενώ θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, παγκάκια (τα κόστη που μας τρέλαναν έχουν το ταμπελάκι των 5.700 ευρώ), ζαρντινιέρες και εξωτικοί φοίνικες.

Εδώ και λίγες μέρες, ο Περίπατος βιώνει την πιλοτική του ζωή. Ξεκίνησαν να λειτουργούν ένα μέρος της Πανεπιστημίου, η Βασιλίσσης Όλγας και η Ηρώδου Αττικού και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι δρόμοι σταδιακά.

Όπως είπε στο News247, ο Γιώργος Γιαννής, διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και επικεφαλής της ομάδας των Συγκοινωνιολόγων, για την κινητικότητα τις πρώτες ημέρες: “Με εξαίρεση τη Δευτέρα (15/6) και συγκεκριμένα τον άξονα της Συγγρού, όσα συνέβησαν αυτή την εβδομάδα τα είχαμε προβλέψει και μάλιστα στην πράξη είναι καλύτερα από τις προβλέψεις μας. Το είχαμε ανακοινώσει αλλά κανείς δεν το πίστεψε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετοί στο Σύνταγμα”.

Τώρα, σχετικά με τις πρώτες αντιδράσεις, δεν ήταν και οι καλύτερες. Οι θαμώνες του κέντρου κάνουν baby steps ΚΑΙ σε αυτή τη νέα κανονικότητα (μα πόσο χάλια λέξη) με μεγάλη δυσκολία. Οι περισσότεροι οδηγοί πατούν αντί για likes, αγριεμένες κόρνες λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας τους. Πολλοί πεζοί διαμαρτύρονται πως δεν έχει προνοήσει κανείς για σκιές. Όσοι κινούνται με ποδήλατα, πατίνια, ρόλερ κλπ δοκιμάζουν τις διαδρομές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ ΤΡΑΒΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτό που είδαμε εμείς σε μια φωτοβόλτα στα χρωματιστά σημεία που έχει βάψει ο Περίπατος, είναι πως επικρατεί ένας μεγάλος αποσυντονισμός. Σαν να κυκλοφορούν όλοι σε νέες πίστες ενός video game.
Αυτοκίνητα σταματούν για να χαζέψουν τι συμβαίνει δίπλα τους. Oι ποδηλάτες είναι οι πιο άνετοι του χωριού. Oi πεζοί προσπαθούν να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να μην βγει το Game Over.

Οι 15 ηλιοκαμένες εικόνες που βγάλαμε πάνε κάπως έτσι:


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background