Με έκαψες #2 Καλτ Γοργόνες από την Κίνα

Written by on December 4, 2017

The Mermaid (Mei ren yu) – 2016
Καμία μικρή γοργόνα. Κανένα Χόλυγουντ. Και κυρίως κανένα Μπόλυγουντ. Στην Ασία ψήνουν το καλύτερο cult και αυτό μου είναι ξεκάθαρο πια. Πριν πω όμως οτιδήποτε άλλο, να ευχαριστήσω δημοσίως το γλυκό Κατερινάκι που το στείλαμε να γίνει σεφ στο Λονδίνο και αυτό τα παράτησε όλα για τον έρωτα στην Ισπανία και τώρα μέσα στην μαύρη νύχτα αντί να ασχολείται με αυτόν, κάθεται και στέλνει προειδοποιητικά καλτοβομβίδια ασιατικού ταπεραμέντου σε όποιον βρει μπροστά της, δηλαδή σε μένα. Και κάποια στιγμή ας αποσαφηνίσουμε τι σημαίνει η απάντηση «με βρίσκουν» στην ερώτηση «μα που τα βρίσκεις». Να λοιπόν, όσο υπάρχουν τα Κατερινάκια σε αυτόν τον κόσμο, έχουμε και εμείς οι πεινασμένοι την τροφή που μας αναλογεί!

Στο θέμα μας όμως. Η ταινία είναι του 2016, και σύμφωνα με την wikipedia που τα μισά τα γράφει λάθος, είναι ένα σοβαρό φιλμ φαντασίας και ρομαντικού κωμικού δράματος(!) από τον κάπως εκεί διάσημο κινέζο σκηνοθέτη Stephen Chow Από αυτές δηλαδή που απευθύνονται στα blockbuster ένστικτα ενός ολόκληρου «κίτρινου» έθνους που όπως θα δεις κι εσύ έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να φέρουν το ποπ κορν κατευθείαν στα χέρια σου. Ένα δυνατό στόρι (κακοί επιστήμονες απαγάγουν μια γοργόνα και προσπαθούν να την γονατίσουν από τα πειράματα), ένα δυνατό λοβ στόρι-τρίγωνο (ανάμεσα στη γοργόνα, τον playboy businessman και τον χταπόδη) και ένα δυνατό the end (η αγάπη όλα τα νικά ειδικά με τη βοήθεια μιας αρσενικής γοργόνας νεράιδας που θα φέρει τη λύση πλας ισορροπία πλας σωτηρία).

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, γιατί εγώ όλα τα πιστεύω, η Κινέζα γοργόνα έκανε τον μεγαλύτερο άνοιγμα στους κινηματογράφους κι εγώ δεν ξέρω μετά από πόσα χρόνια, ενώ χτύπησε την πρωτιά και στην «καλύτερη μέρα εβερ» που αυτή ήταν και η 7η της κυκλοφορίας της.

Η νέα αυτή απόλαυση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο στάτους λόγω και μιας παράξενης χρονικής συγκυρίας. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της, φέτο σαν να λέμε, βγαίνει το πρώτο τρέιλερ της «ανθρώπινης» απόδοσης της Μικρής Γοργόνας της Ντίσνεϊ, σε μια υπερπροσπάθεια να «εξανθρωπιστούν» και να γονατίσουν όλες οι «χάρτινες» υπέροχες κλασσικές ταινίες της με αξιοθαύμαστο παραδόξως για το είδος, πρώτο αποτέλεσμα την «Πεντάμορφη και το Τέρας»

 Απόλαυσε εδώ ολόκληρη την ταινία (χωρίς υπότιτλους αλλά τι να τους κάνεις):

*Μια χαρακτηριστική σκηνή αν βαριέσαι να δεις όλη την ταινία

The Little Mermaid in Asiainstagram.com/yourEverydayAsian

Gepostet von Your Everyday Asian am Mittwoch, 29. November 2017

**Kαι τέλος, το τρέιλερ της live action απόδοσης της Μικρής Γοργόνας της Ντίσνεϊ

Δημήτρης Πάντσος

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background