MasterChefGR: Πώς μπορείς να καταστρέψεις μια επιτυχία σε τρεις κινήσεις

Written by on 18 Απριλίου, 2018

Ήταν κάποτε μια έκπληξη. Ήρθε από το πουθενά, μας αγάπησε και την αγαπήσαμε. Κεφαλιά με την πρώτη ματιά. Είχε στην καρδιά της τη μαγειρική, καλή κακή κανένα δεν ενδιέφερε, ήρθε και προσγειώθηκε σε ένα κανάλι, το Star, που θεωρητικά το χε. Μόνο που χε κάτι άλλο, πιο σοβαρό, πιο στιβαρό, πιο μαζεμένο, πιο …άλλο. Και πιο καθαρά μαγειρικό, αν θες. Στην μεταsurvivor εποχή αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Για αυτό και τελικά η αρχική έκπληξη μεταλάχθηκε σε κάτι άλλο. Άφησαν στην άκρη τις συνταγές και έφεραν μπροστά κριτές και μαθητές. Ο Λεωνίδας, ο Πάνος κι ο Σωτήρης αυστηρά με τα μικρά τους ονόματα που φανερώνουν οικειότητα κι απέναντι, ο Χρήστος, ο Τιμολέων παύλα Τιμολέοντας, η Μάγκυ, ο Σάββας, η Γωγώ , ο Τζώρτζης, η Ηλέκτρα και όλοι οι άλλοι που πρόλαβαν και δεν πρόλαβαν να μαρκάρουν το χρώμα τους και την παρουσία τους.

Φέτος το κανάλι το πήρε αλλιώς. Αποφάσισε να ρίξει λίγο παραπάνω πιπέρι. Και αλάτι. Και κάρυ. Και ότι άλλο σε spice του βρισκόταν. Και του έδωσε και κατάλαβε. Κάηκε το Κορδελιό. Και αναστέναξε η πλάση. Και πήγε το καλιαρντό κυριολεκτικό και μεταφορικό σύννεφο. Και τα σου πα, μου πες και του πες. Και τα θα σου δείξω εγώ, πριν μου δείξεις εσύ. Και τα θα σου ταμριριριμ το μαγαζάκι! Και έτσι φυσικά και απλά και πολύ ευχάριστα είναι η αλήθεια, το μονόχρωμο μουντό έγινε κίτρινο έντονο. Και πλημμύρισε το σόσιαλμιντικό το σύμπαν. Και χάρηκε κάθε πικραμένος. Και αναστέναξε και το twitter με ένα βαθύ αχ από αυτά που του αρέσει να παίρνει όταν βρίσκει το σωστό το προϊόν, το ατίθασο, το αναστατωμένο. Γιατί όπως είναι γνωστό, αν δεν το βρει το twitter αυτό, προκοπή δεν κάνεις. Και έτσι η έκπληξη έγινε και σάρωσε ότι βρήκε μπροστά της. Κυρίως εντυπώσεις. Και κομμάτια από τη διαφημιστική πίτα. Από αυτά τα μεγάλα που συνήθως έχουν οι άλλοι. Και δεν έχεις εσύ. Και έτσι βρέθηκε το κανάλι το τρίτο και τέταρτο με μια έκπληξη σταρ νόβα μπουμ σταρ όντιτι μπουμ στα χέρια του, που δεν ήξερε τι να την κάνει. Και τελικά την έκανε. Κάτι. Σε τρεις κινήσεις.

Κίνηση πρώτη
Τραβάς από τα μαλλιά το παγκόσμιο concept που χει φέρει κι αν έχει φέρει επιτυχίες και εκεί που θεωρητικώς είναι να το τελειώσεις σε τρεις μήνες εσύ αποφασίζεις να το τελειώσεις σε έξι. Πώς το κάνεις αυτό; Α πολύ απλό, εφευρίσκεις παράξενες ιδέες τύπου «ολυμπιάδα» με εξωτερικούς σεφ, την ονομάζεις silver award week και αφήνεις έτσι να κυλούν οι μέρες αβίαστα ή σπας τα παιχνίδια σε περισσότερα επεισόδια από όσο τους πρέπει, ικανοποιώντας έτσι προφανώς διαφημιστές και φέρνοντας κοινό σε άμεση υπαρξιακή κρίση. Να το παρατήσω ή να μη το παρατήσω. Να γκρινιάξω ή να μη γκρινιάξω. Να τα παρατήσω όλα και να δω τις επαναλήψεις στο Mega ή να μείνω στη θέση μου!

 

Κίνηση δεύτερη

Παίζεις με τους κανόνες και την κοινή λογική όπως θες εσύ. Λέει η κοινή λογική, που χου, όταν χάνει ένας παίκτης πάει καλά του. Καμία σχέση. Εδώ κυρίες και κύριοι υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία της δεύτερης ευκαιρίας, η οποία χρησιμοποιείται κατά το δοκούν και κατά αναιτιολόγητη προσωπική ευχαρίστηση. Που χου, τι είναι αυτό που καθορίζει να έχει δεύτερη ευκαιρία ο ένας παίχτης και όχι ο άλλος; Προφανώς τίποτα περισσότερο από τις ανάγκες για περισσότερα επεισόδια μια δεδομένη χρονική στιγμή.

 

Κίνηση Τρίτη
Δεν βλέπεις μακροπρόθεσμα αλλά κοντά στη μύτη σου. Για την ακρίβεια πάνω της. Τίποτα πιο πέρα. Που χου, δεν βλέπεις πως με το να υποτιμάς το κοινό που σε φέρνει σε αυτή τη θέση την καλή, δεν δημιουργείς μέτρο ασφαλείας για του χρόνου, δεν χτίζεις καμία σχέση «εμπιστοσύνης» και δεν τιμάς το προϊόν σου(δες και τους δίπλα τι τραβάνε φέτος). Γι’ αυτό όταν ο απλός και σοφός λαός σου λέει κλείνοντας το μάτι: «Το ποτάμι κάθε μέρα κούτσουρα δεν κατεβάζει» δεν χρειάζεται να απαντάς μέσα στη τρελή χαρά: «Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας». Είναι να, μεταξύ μας ε, κάπως άστοχο!

 

Πες μας τώρα, στη χώρα των tweet, τι λεν τα θυμωμένα #MasterChefGR:

Louis‏ @LouisS17 

Ξεκάθαρη αβάντα στον Σάββα ο οποίος, λόγω 2ης ευκαιρίας, έπρεπε να ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση κι όχι να διαγωνιστεί για ασυλία με ίσους όρους όπως οι άλλοι δύο.

Kourtakos‏ @KourtakosO 

Αύριο θα φύγει οποίος δεν είχε Δεύτερη Ευκαιρία

(Τζέισον)‏ @Tzeison_ 

ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ; 4 δοκιμασίες για να φύγει ένας; Στην 1η βγαίνει ένας υποψήφιος. Στην 2η άλλοι δύο. Στην 3η γλιτώνει ο ένας και μένουν δύο. Στην 4η φεύγει ο ένας και ο άλλος γυρνάει σπίτι για να φάει σούτια.

Sultan Suleiman ®️‏ @Sultsul99 

You know that the Greek production has fucked the show and they change the rules as they wish.

Maria‏ @iammar33 

Είδαν πρωτη φορά τόση τηλεθέαση στο Star και δεν ξέρουν πως να την διαχειριστούν. Τραβάνε ενα παιχνιδι μαγειρικης απο τα μαλλιά.

Andro Melissari‏ @AndroMelissari 

Το έχετε τραβήξει απο τα μαλλιά. Ξεχειλωσε και κούρασε. Τελειωνετε!

Le Mouche‏ @grybop 

Θα πρέπει ν αλλάξουμε τη διαδικασια, λεει ο ιωαννιδης στο σποτ του αυριανου #MasterChefGR ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ “ΘΑ “;;;;

Ουγκάνταλφ‏ @ougandalf 

Διπλή δοκιμασία αύριο γτ δεν το τράβηξαν αρκετά ως τώρα. #wellplayed

Miranda jones‏ @Miranda35jones1 

Το ότι βλέπω πιο ευχάριστα είσαι το ταίρι μου από #survivorGR και #MasterChefGR ποιον πρέπει να προβληματίσει;;

Zebra_Delta‏ @Zebra_Delta 

Εφοβούμαι ότι το παιχνίδι τούτο θα πρέπει πλέον να μετανομασθεί σε MasterChefMadeByStarChannel Διότι κάνουν ότι να ναι πλέον…

Wanda‏ @poppins76 

#MasterChefGR εντάξει, το κουρασατε μας κουρασατε η τηλεόραση παιζει και ακουγεται σαν μπλα μπλα μπλα

Δημήτρης Πάντσος

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background