Η Μαντλέν Θεοφιλοπούλου διαλέγει τα 10 καλύτερα tracks του 2020 (της)

Written by on December 15, 2020

H παραγωγός του Join Radio, Μαντλέν Θεοφιλοπούλου επέλεξε τα 10 tracks που έπαιξε περισσότερο στην εκπομπή της αυτήν τη χρονιά.

Δύσκολο το 2020. #pollaplis βεβαίως. Αλλά θα μείνω αυστηρά στη μουσική, γιατί αλλιώς, την κάτσαμε την βάρκα. Δυσκολεύτηκα πολύ να καταλήξω σε δεκάδα και να βάλω τα τραγούδια στη σωστή σειρά και δεν ντρέπομαι να το φωνάξω, να το πω. ΠΑΜΕ!

Jessie Ware – What’s Your Pleasure

Το αριστουργηματικό album της Jessie Ware, “What’s your Pleasure” κερδίσει πανηγυρικά την πρωτιά στο δικό μου, μουσικό 2020. Πάει αυτό το λύσαμε, το βγάζω από την εξίσωση. Ήταν μονόδρομος να επιλέξω το ομώνυμο κομμάτι για το νούμερο ένα γιατί δεν μπορώ να σου πω πόσες φορές το χόρεψα στο σπίτι, στο δρόμο, στο αυτοκίνητο και στο στούντιο.

Ásgeir – Lazy Giants 

Το γλυκό μου αγόρι ο Asgeir από την παγωμένη Ισλανδία, με τα ροδοκόκκινα μαγουλίνια του και την κιθάρα του, κέρδισε και ζέστανε την καρδιά μου. Επίσης, αρρώστησα με αυτό το τουρουρουρου, στην εισαγωγή του τραγουδιού. Γι΄αυτό και έρχεται αμέσως μετά τη Jessie.

Other Lives – Lost Day

Στο νούμερο 3 με δόξες και τιμές, εμφανίζεται το Lost day των Other Lives γιατί ο συνδυασμός της μελωδίας και των στίχων του, με διέλυσε. Το γνώρισα, το ερωτεύτηκα, το έκλαψα, το χώρισα και το ανέβασα στο δικό μου Πάνθεον. 

Sault – Free

Τέταρτοι έρχονται οι Sault και οριακά ζητάω συγγνώμη από όλους και όλα αλλά βγάζω τα νουμεράκια με την καρδούλα μου και με το πόσο μου στάθηκαν αυτά τα tracks σε διάφορες στιγμές, εντάξει; Το Free είναι το τυχερό τραγούδι του album γιατί με τρελαίνουν τα drums του. Και έχω κάνει και εξαιρετικές δεύτερες και τρίτες φωνές πάνω του, όσες φορές έχει “εμφανιστεί” στα ηχεία του αμαξιού μου! Συγκρότημα όνειρο, να τα λέμε αυτά. 

One of Vas – Laugh Loudly

Για το νούμερο 5, τι να πρωτοπώ. Όπως έχω πει και από κοντά στον καλλιτέχνη, είναι το καλύτερο κομμάτι που έχει γράψει και κάθε φορά που το ακούω, σφίγγεται το στομάχι μου από τα τόσα πολλά, παράλληλα συναισθήματα. Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω, δένομαι κόμπος και αυτό με στέλνει αδιάβαστη. 

Zella Day – My Game

Στο 6, η Zella Day με το My Game. Τι τύπισσα κι αυτή;! Όλo αυτό το feeling περασμένων δεκαετιών που βγάζει, μου αρέσει πολύ. Θα μπορούσα να το χορεύω σε ένα κλαμπάκι, όπως τότε παλιά, με μαλλί-κουρτίνα και φορώντας ασημένιο, μίνι φουστάνι με ασορτί ασημένιες μπότες πάνω από το γόνατο.

Amo Amo – Canta

Το Canta των Amo Amo κι εγώ, γνωριστήκαμε αργά το 2020 αλλά ήταν κεραυνοβόλος έρωτας, οπότε το τοποθετώ στο νούμερο 7 με πολλή αγάπη. Έχει μια ψυχεδέλεια που με κάνει να θέλω να τρέχω στα λιβάδια. Με φαντάζεσαι;

Washed Out – Too Late

Αχ ο Washed Out. Το Too Late έχει σέξι τιούνζ και γι’ αυτό, τσιμπάει θέση στη δεκάδα και συγκεκριμένα το νούμερο 8!

Chromatics – Famous Monsters

Ήμουν ΤΟΣΟ προβληματισμένη για το τι νούμερο θα χτυπήσουν οι Chromatics με το Famous Monsters στη λίστα με τα καλύτερα tracks αλλά με το 9, δεν θλίβομαι. Έχει μια στάνταρ γκρούβα που μου ταιριάζει. Όσο μονότονο το θέλω, τόσο famous πρέπει να είναι. 

Dotan – Bleeding

“Cause all we ever did was just not enough / I’m oh so sick and tired of this burning love / Some things will just never change”. Τι ωραία που το είπε ο Dotan, ε;

Μια χρονιά ΚΟΛΑΦΟΣ φτάνει στο τέλος της και ποιος να ξέρει η επόμενη τι θα φέρει. Ελπίζω και εύχομαι να είναι γεμάτη με υγεία και πάρτυ. Α ναι. Και συναυλίες. Και αγκαλιές. Και φιλιά. Και να είμαστε όλοι μαζί. Και του χρόνου!


*Ακούς τη Μαντλέν στο Join Radio, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 – 10:00.
Μπορείς να βρεις τη λίστα της και στο Spotify του Join.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background