Ο διάσημος συνθέτης Ludovico Einaudi έπαιξε πιάνο στον Αρκτικό ωκεανό

Written by on June 22, 2016

Οι μελωδίες του σε ταξιδεύουν από την πρώτη νότα και σου δίνουν εισιτήρια για μέρη που δεν έχεις φανταστεί. Όμως ένα από αυτά, ο Ludovico Einaudi τα επισκέφτηκε όντως κι έδωσε ίσως την πιο ιδιαίτερη συναυλία της ζωής του.  Ο διάσημος Ιταλός πιανίστας και συνθέτης (τον ξέρεις από το soundtrack της ταινίας “Οι Άθικτοι”) έπαιξε τη σύνθεση “Ελεγεία για την Αρκτική” πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη, πλωτή πλατφορμα στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρτ στο πλαίσιο της καμπάνιας της Greenpeace, Save the Arctic. 

“Ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Μπορούσα να νιώσω την αγνότητα και την εύθραυστη φύση της περιοχής και να ερμηνεύσω ένα τραγούδι που έγραψα πάνω στην καλύτερη σκηνή του κόσμου. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η Αρκτική και να την προστατέψουμε σταματώντας την καταστροφή της.” ανέφερε ο Einaudi.

Σημείωσε πως με αυτή την εκστρατεία, η περιβαλλοντική οργάνωση απαιτεί από τους ηγέτες στα οβάλ γραφεία όλου του κόσμου να απαγορεύσουν τις γεωτρήσεις πετρελαίου και την φονική αλιεία στην Αρκτική όπως επίσης και να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο γύρω από το Βόρειο Πόλο. 

Δες το εντυπωσιακό βίντεο:


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background