Ο διάσημος πιανίστας Lubomyr Melnyk έρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Written by on August 4, 2021

Ο εφευρέτης της continuous music, Lubomyr Melnyk, θα εμφανιστεί στην Αθήνα την Τρίτη 24 Αυγούστου στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

O Lubomyr Melnyk αποτελεί, κατά γενική ομολογία, έναν από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής μας. Τον έχουν αποκαλέσει «Προφήτη του Πιάνου» λόγω της ασταμάτητης προσπάθειάς του να εξελίξει τα όριά του όπως τα γνωρίζουμε. Στα μέσα της δεκαετίας του 70΄και ενώ διαμένει στο Παρίσι, δημιούργησε την αποκαλούμενη “Continuous Music”. Ήταν μία νέα τεχνική για το πιάνο που απαιτεί υψηλού επιπέδου δεξιότητες προκειμένου να απελευθερώσει τη φυσική φωνή του οργάνου.

Η μουσική του Lubomyr Melnyk έχει τις ρίζες της στο κλασσικό πιάνο, ειδικά από συνθέτες όπως ο Λιστ και ο Μπραμς. Έχει ωστόσο επηρεαστεί εξίσου τόσο από την ανατολική φιλοσοφία όσο και από τη μινιμαλιστική μουσική με αποτέλεσμα να καταφέρει να δημιουργήσει ένα υπέροχο υβρίδιο μοντέρνων ρομαντικών αρμονιών και μελωδιών.

Χρησιμοποιώντας την ικανότητα να παράγει 19,5 νότες το δευτερόλεπτο σε κάθε χέρι, είναι πλέον και επίσημα ο πιο γρήγορος πιανίστας που έχει ηχογραφηθεί ποτέ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 70 έως και σήμερα έχει ηχογραφήσει παραπάνω από 120 δίσκους, τους περισσότερους για σόλο ή διπλά πιάνα, και έχει δημιουργήσει με τον τρόπο του νέα συναρπαστικά ηχητικά μονοπάτια για τη μοντέρνα μουσική.  

Lubomyr Melnyk

INFO

24 Αυγούστου, 21:00
Παλιό Αμαξοστάσιο, Πειραιώς & Ερμού

Τιμές Εισιτηρίων: 30,00€ – Γενική Προπώληση

Προπώληση Εισιτηρίων: 
Online: viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876

Σημεία Προπώλησης:
Reload
Καταστήματα Wind 
Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9)
Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background