Έρωτας εναντίον HIV σε μία επική μάχη

Written by on 1 Δεκεμβρίου, 2015

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας ενάντια στον HIV, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ) ανέθεσε τη δημιουργία του οπτικού υλικού της καμπάνιας της για τα ΜΜΕ και τα Social Media, στην ομάδα του Kommigraphics Design Studio. Κι εδώ στα headquarters του Join Radio φουσκώνουμε από υπερηφάνια γιατί είναι εκείνοι οι σουπερήωες που δημιούργησαν το site του σταθμού το οποίο μέχρι τώρα έχει βραβευτεί δύο φορές στα Awwwards και στα CSS Design Awards. 

Αυτό που τους ζητήθηκε λοιπόν, ήταν να δημιουργήσουν ένα animated video το οποίο θα απευθύνεται στις ηλικίες 14 – 24, δεν θα έχει αναφορές σε παλαιότερες καμπάνιες και θα διαφέρει από το σύνολο των ενημερωτικών μηνυμάτων του κλάδου.

Οπότε αυτή τη φορά δεν υπάρχει το γνωστό ρητό Make Love – Not War αλλά η παραλλαγή του σε “Μake Love – Make War, against HIV. Use a condom.” ενώ αντίστοιχα στα ελληνικά το μήνυμα είναι “Άσε τον Έρωτα να θριαμβεύσει, xρησιμοποίησε προφυλακτικό” έχοντας ως στόχο να προτρέπει τον θεατή να συμβάλει και ο ίδιος ώστε να είναι ο έρωτας παντού και όχι ο ιός.

Και τα κατάφεραν. Στο πρωτότυπο και πολύ έξυπνο βιντεάκι τους, ο Έρωτας μονομαχεί με τον ιό του HIV με τον δεύτερο να προσπαθεί μάταια να αμυνθεί απέναντι στον αποφασισμένο αντίπαλο του σε ένα  σύμπαν φουλαρισμένο από χρώματα και απειλές.

Για όλα όσα είδες παραπάνω, φταίνε οι παρακάτω:

Creative Direction: Kommigraphics Design Studio
Director: Tony Zagoraios 
Art Direction, Character Design: Stavros Kypraios 
llustrations: Kommigraphics Design Studio, Stavros Kypraios
Motion Design : Tony Zagoraios, Thanos Kagkalos, Pantelis Tsiachris 
Additional Animation Supervisor: Costas Fatsis
Copy: Andreas Panagakis
Music Composer : Ted Regklis 
Sound Design : Renos Papastavros, Nikos Tsines (Musou Music Studios) 
Voice Over: Fanis Mouratidis

Kiki Pap

Tagged as

Continue reading

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background