Το πρότζεκτ που δημιουργεί “νέα” tracks από Amy Winehouse και Nirvana

Written by on April 6, 2021

Το πρότζεκτ “Lost Tapes of the 27 Club” επαναφέρει στα ηχεία μας καλλιτέχνες, οι οποίοι έφυγαν απο τη ζωή στα 27 τους. Και ναι, είναι από τα πιο περίεργα νέα που μπορείς να ακούσεις σήμερα.

Πώς γίνεται τώρα αυτό. Η οργάνωση Over The Bridge από το Toronto, βοηθά όσους δουλεύουν στη μουσική βιομηχανία να ξεπεράσουν ψυχικές ασθένειες. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει αυτό το μουσικό πρότζεκτ με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για θέματα ψυχικής υγείας, που αντιμετώπιζαν διάσημοι μουσικοί και τραγουδιστές από το γνωστό κλαμπ των 27ρηδων. Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google, Magenta κι ανέπτυξε ένα λογισμικό, μέσω του οποίου γράφουν νέα τραγούδια με το στυλ και τις φωνές των Kurt Cobain, Amy Winehouse, Jim Morrison, Janis Joplin κ.ά. To Magenta απομόνωσε τις μελωδίες και τα φωνητικά από 30 κομμάτια κι έφτιαξε έναν μαγικό κώδικα. Στη συνέχεια, μαζί με κάποιους μουσικούς, ηχογράφησαν τα καινούρια tracks και ετοίμασαν μία ψηφιακή συλλογή.

“Πολλοί ίσως να σκέφτονται πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τους μουσικούς αλλά δεν ισχύει. Για να το ολοκληρώσουμε χρειάστηκε ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων από την αρχή ως το τέλος.” ανέφερε ο Michael Scriven, εκπρόσωπος της Lemmon Entertainment.

Η ομάδα δημοσίευσε τα πρώτα 4 τραγούδια στο You Tube κανάλι του “Lost Tapes of the 27 Club” με τις ρέπλικες των Jimi Hendrix, Amy Winehouse, Kurt Cobain και Jim Morisson. Σημείωσε στα πρακτικά πως είναι είναι οι ίδιοι τύποι που πέρσι, ανέλαβαν να γράψουν με αυτό τον AI τρόπο, το Jack Park Canny Dope Man του Travis Scott.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background