15 εμπνευσμένα alternative posters για τα 15α γενέθλια τoυ -για πάντα στην καρδιά μας- Lost In Translation της Sofia Coppola

Written by on August 30, 2018

Τέλη Αυγούστου του 2003 το αριστούργημα της Coppola ορίζει το indie cinema στα φεστιβάλ του κόσμου.
12 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς ντεμπουτάρει οσκαρικά στην Αμερική, ενώ η ελληνική του είσοδος στις Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται 6 ημέρες αργότερα. Φορτωμένη με περισσότερα από 100 βραβεία και δεκάδες υποψηφιότητες σε διεθνή φεστιβάλ, το «Lost in Translation» μοιάζει σαν πολυκαιρισμένος καθρέφτης της γενιάς μας, με φθαρμένα παιδικά αυτοκόλλητα και την σκόνη του χρόνου επάνω του. Η Sofia Coppola χτίζει σε μια μουντή πραγματικότητα το κενό που όλοι -λίγο πολύ- κουβαλάμε, αναθρεμένο από  άτσαλες ενηλικίωσεις και κάμποσα συμβιβασμένα happy ends. Ένα κενό που στην ταινία άλλοτε ξεκουράζεται στα οπίσθια της έλαμωρήτρέλα Scarlett Johansson α λα John Kacere* και άλλοτε στη σιωπηλή ματαίωση του λατρεμένου Bill Murray. 

2 άγνωστοι στο Τόκιο, μια ροζ περούκα, και ένας κωδικοποιημένος ψίθυρος μετουσιώνονται σε σύμβολο μιας fucked up εποχής. Εκείνης που πάσχει από βαθιά μοναξιά σε αχανή αστικά κέντρα και γεφυρώνει απεγνωσμένα τα επικοινωνιακά της gaps, με δυνατές «τερματικές» αγκαλιές. 

Με αφορμή τα γενέθλια της ταινίας ιδού μερικά από τα πιο εμπνευσμένα alternative posters που προέκυψαν αυτά τα 15 χρόνια. Ένα για κάθε κεράκι.

*η πρώτη σκηνή του Lost in Translation «πατάει» στη Jutta του Αμερικανού φωτορεαλιστή ζωγράφου Τζον Κασέρε.

Unknown Artist
Juanjo Murillo

 

Andrew Swainson

 

Brian Koenig Designs

Matt Taylor
Unknown Artist

 

Jack Staniland

 

Unknown Artist

Unknown Artist

Lizzie Campbell

 

Alexander Iaccarino

Peter Strain

Nadya Aboras

Paul Johnston

Unknown Artist

 

Μιρέλλα Κάππα


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background