Κολλήσαμε με τις υπέροχες φουτουριστικές φωτογραφίες του Liam Wong

Written by on 18 Μαρτίου, 2020

O Liam Wong είναι φωτογράφος και art director.
Ας αρχίσει το φακέλωμα. Γεννήθηκε στην Σκωτία κι έχει ως βάση του την Ιαπωνία. Ξεκίνησε ως σχεδιαστής γνωστών video games (Assassin’s Creed, Far Cry and Rainbow Six) και κατάφερε να μπει στη λίστα του Forbes με τους καλύτερους σχεδιαστές κάτω των 30 παγκοσμίως. Είχε ένα μικρό κόλλημα με τη φωτογραφία (καλησπέρα στους 189 χιλ. instagram followers του) αλλά ως χόμπι και η κάμερα του κινητού του ήταν μονίμως ανοιχτή στα ταξίδια του. Αγόρασε την πρώτη του επαγγελματική DSLR μηχανή το 2015. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι θέλει να ανέβει τρέχοντας σε ένα άλλο επίπεδο και διακτινίστικε στο μέλλον.

Το φουτουριστικό σύμπαν του Liam Wong είναι γεμάτο cuberpunk αισθητική, νέον φώτα, πολλαπαραπολλά χρώματα, μυστήρια κι απόκοσμα πρόσωπα, οδηγούς ταξί, βροχερούς δρόμους και φυσικά, πίστες από video games.

Κυκλοφορεί τα βράδια στο Τόκιο και να φτιάχνει κινηματογραφικές εικόνες που θα μπορούσαν να είναι κομμένα πλάνα από το Blade Runner, (το οποίο όπως είπε στη συνέντευξη του στο Wepresent είναι μέσα στις μέγαλες πηγές έμπνευσης του). Είναι την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και όταν βλέπεις τις φωτογραφίες του είναι σαν να έχει σκηνοθετήσει τα πάντα από πριν.

Δεν έρχεσαι μια βόλτα;

Liam Wong
Liam Wong
Liam Wong

“Ένα βράδυ έβρεξε και η πόλη ήταν σαν να ξαναζωντάνεψε. Χάθηκα στην ομορφιά του Τόκιο όλη τη νύχτα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως όλα είχαν μεταμορφωθεί και έβγαζα τη μία φωτογραφία μετα την άλλη. Ήταν σαν παίζω στην ταινία του Gaspar Noe, Enter the Void και το Blade Runner”

Liam Wong
Liam Wong
Liam Wong

Από τη στιγμή που άρχισα να εκφράζομαι μέσα από τη φωτογραφία και να την αντιμετωπίζω ως τέχνη κι όχι απλα ως ένα χόμπι, άρχισα να απαθανατίζω στιγμές της καθημερινότητας και να τις μεταμορφώνω σε σουρεάλ σκηνές.

Liam Wong
Liam Wong
Liam Wong

“Αυτό που ευχαριστιέμαι περισσότερο με τη διαδικασία της φωτογράφησης ειναι το παιχνίδι με τα φώτα και τα χρώματα για να δημιουργήσω ατμόσφαιρα. Να φωτίζω την κάθε σκηνή και να αναμειγνύω πολλά χρώματα στο post-production. Πάντα έχω ως αναφορά μου κάποια ταινία και επιδιώκω κάτι συγκεκριμένο κάθε φορά.”

Liam Wong
Liam Wong

*Κιαλλοκιαλλο Liam Wong:

Instagram
Website
Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο TO:KY:OO.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background