Ο Leonardo DiCaprio τα χώνει στις πετρελαιοβιομηχανίες

Written by on January 20, 2016

Ο Leonardo DiCaprio δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος, ομορφούλης και λάγνος σταρ του Χόλυγουντ, είναι και ένας φοβερά κολλημένος τύπος με την περιβαλλοντική ηθική και ως τέτοιος έχει αναπτύξει, χρόνια τώρα, δυναμική οικολογική και ζωοφιλική δράση.  Για αυτήν του τη δραστηριότητα, τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο Crystal του φινετσάτου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Στην τελετή απονομής των βραβείων δεν πήγε με τη μαμά του, ήταν κούκλος με το κοστούμι του και τα “έχωσε” στις πετρελαιοβιομηχανίες:
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απληστία των εταιρειών του λιθάνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να καθορίσουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτές οι εταιρείες που έχουν συμφέρον στο να διατηρήσουν αυτό το καταστροφικό σύστημα, αρνήθηκαν και κάλυψαν κιόλας  τα στοιχεία που δείχνουν ότι το κλίμα αλλάζει…Αρκετά! Το ξέρετε καλύτερα, όλος ο κόσμος το γνωρίζει. Η ιστορία θα ρίξει την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή μπροστά στα πόδια τους.Τον προηγούμενο μήνα στο Παρίσι οι παγκόσμιοι ηγέτες κατέληξαν σε μία ιστορική συμφωνία που δημιουργεί συμπαγές πλαίσιο για τις εκπομπές αέριων ρύπων. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά από τη νίκη για την επιβίωση του πλανήτη μας. Η συμφωνία του Παρισιού ήταν ένα κάλεσμα για δράση αλλά εξαρτάται από εμάς το να χτίσουμε την πρόοδο με δέσμευση σε αλλαγές» είπε και ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  «Σήμερα έχουμε όλα τα μέσα να σταματήσουμε αυτήν την εξάρτηση».

Και για να αποδείξει πόσο πολύ τα εννοεί αυτά που λέει ανήγγειλε ότι το ίδρυμα του θα δώσει 15 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για παρεμβατικές περιβαλλοντικές δράσεις όπως π.χ την προστασία εκατομμυρίων στρεμμάτων τροπικού δάσους στη Σουμάτρα της Ινδονησίας που υποφέρουν από τη βιομηχανία παραγωγής φοινικέλαιου.

***Ο DiCaprio δεν είναι ο μόνος σταρ που χρησιμοποιεί τη φήμη του για να αλλάξει κάτι στον κόσμο.  Στο πλαίσιο του φόρουμ βραβεύτηκαν η Kινέζα ηθοποιός Yao Chen για το έργο της υπέρ του Προσφυγικού, ο καλλιτέχνης Olafur Eliasson και ο μουσικός will.i.am για το έργο του για την εκπαίδευση παιδιών από υποβαθμισμένες περιοχές.

Mαρία*Πετρίδη


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background