Η υπέροχη μικρού μήκους του Dior εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία

Written by on July 7, 2020

Το “Le Mythe Dior” παρουσιάζει τη νέα συλλογή του Οίκου Dior για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2020-2021, κάπως διαφορετικά.

Πρόκειται για μία υπέροχη μικρού μήκους εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Ο σκηνοθέτης είναι ο Matteo Garone (τον ξέρεις από τον φετινό “Pinocchio”) και η όλη αισθητική που μοιάζει και λίγο με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”, αποτίει φόρο τιμής στις εκπροσώπους τους σουρεαλιστικού κινήματος, Lee Miller, Dora Maar, Dorothea Tanning, Leonora Carrington και Jacqueline Lamba.

H ομάδα του οίκου φτιάχνει τα ρούχα της νέας κολεξιόν σε 37 μινιατούρες, και τα φορά σε μικρές κούκλες. Δύο αχθοφόροι τις μεταφέρουν στο δάσος (Alban Hills) μέσα σ’ ένα μεγάλο κουτί που έχει τη μορφή του κτηρίου της Dior στην Avenue Montaigne. Εκεί, τα δείχνουν σε μυθολογικούς ήρωες όπως οι Νύμφες, ο Νάρκισσος, ο Μινώταυρος και άλλοι.

Για την ιστορία, η ιδέα με τις μινιατούρες δεν είναι καινούρια. Αναβίωσαν το Théâtre de la Mode, με το οποίο προωθούσαν τις δημιουργίες τους οι Γάλλοι σχεδιαστές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και κατάφεραν, όπως τότε, έτσι και τώρα, να ταξιδέψουν μια ακόμη Dior κολεξιόν στους πελάτες, με τον ίδιο τρόπο.

“Αυτές οι κούκλες κάνουν το γύρο του κόσμου για να υπενθυμίσουμε ότι η γαλλική υψηλή ραπτική είναι ακόμη ζωντανή. Δεδομένων των αναπάντεχων συνθηκών υπό τις οποίες δημιουργήθηκαν τα ρούχα, η ιδέα για αυτήν την ταινία ήταν να δημιουργήσουμε μία πραγματική κολεξιόν”, ανακοίνωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri.

Αν πάτησες λάικ στο soundtrack, να σ’ ενημερώσουμε ότι είναι σύνθεση του Paolo Buonvino. Και σίγουρα όταν φτάσεις στο τέλος του βίντεο, θα σκεφτείς πόσο θα ταίριαζε στη Florence Welch.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background