Όταν η παραπληγία γίνεται χορός!

Written by on 19 Οκτωβρίου, 2015

Κάθε φορά που ξεστομίζεις αβασάνιστα τη φράση “δε μπορώ”, η Lauren Watson κάνει μια περιστροφή στο hoop και τυλίγεται με χάρη σε κρεμαστές κορδέλες.
Βλέπεις, η ατελής παραπληγία δεν την εμπόδισε ούτε στιγμή να γίνει μια επιδέξια aerial artist. Αντιθέτως, την πείσμωσε να πραγματοποιήσει το ακατόρθωτο!
Η Lauren στα 19 της χρόνια, είχε ένα τροχαίο ατύχημα. Της προκάλεσε βλάβη στον νωτιαίο μυελό αφήνοντάς την από την μέση και κάτω, μερικώς παράλυτη. Έπειτα από 6 μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο και μια δεκαετία συνειδητοποίησης και φυσιοθεραπείας, χρειάστηκε ένα δυνατό κίνητρο για να αγαπήσει ξανά τη ζωή -πλέον- επάνω στο αναπηρικό της αμαξίδιο!
Το μαγικό κλικ, έγινε παρακολουθώντας μια εναέρια χορευτική επίδειξη, τυχαία σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Αρχικά σκέφτηκε ότι μια τέτοια μορφή άθλησης θα ήταν ανέφικτη για εκείνη. Ωστόσο αν κατάφερνε ΑΥΤΟ.. θα μπορούσε να κάνει τα πάντα!
Οι φυσιοθεραπευτές την αποθάρρυναν, οι σχετικές σχολές της αρνήθηκαν ευγενικά τις παροχές τους, μέχρι που η Industry Aerial Arts, της προσέφερε την ευκαιρία, την υποστήριξη  και την καθοδήγηση για να πραγματοποιήσει το δύσκολο στόχο που είχε θέσει.
Κάπως έτσι, μια κοπέλα μερικώς παράλυτη, σκαρφάλωσε σε ένα πανί αρκετά μέτρα πάνω από την γη και με σκληρή εξάσκηση, εξελίχθηκε σε μια ταλαντούχα εναέρια χορεύτρια!

Η τριαντατετράχρονη Lauren, το Σεπτέμβριο συμμετείχε σε video clip για λογαριασμό της Little Fox, ενώ έλαβε μέρος και σε μια παράσταση της Flyworx, με circus art acts και εντυπωσιακά “κόλπα” στον αέρα. Ελπίζει η ιστορία της να ενθαρρύνει τον κόσμο και να προωθήσει την ενσωμάτωση των αναπηριών στις τέχνες του θεάματος.

“Disability or not, we are all just people chasing the dream to be the best that we can be with what we have.”


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background