Kylie Minogue, Tears For Fears, Soft Cell: Τα 80’s είναι ακόμη εδώ

Written by on October 8, 2021

Ζήτω τα 80’s . Με ερωτηματικό ή χωρίς. Μερικά από τα πρόσωπα που ανακαλύψαμε δεκαετίες πριν, ποζάρουν ακόμη. Με νέες ωραίες κινήσεις!

Kylie Minogue

Είχε βγάλει ένα άλμπουμ με τίτλο Disco. Ήταν το το πιο ωραίο της comeback των τελευταίων χρόνων. Και είχε κανει κάμποσα. Όχι πάντα με επιτυχία. Τώτα αποφάσισε να το ξαναβγάλει. Ως Disco: Guest List Edition! Βάζοντας μέσα, όπως είναι προφανές κάποια έξτρα tracks-συνεργασίες με ανθρώπους που αγαπά. Όπως τα Kiss of Life με Jessie Ware και Can’t stop writing songs about you’ με την Gloria Gaynor.

Πρώτο όμως βγήκε αυτό εδώ

A Second To Midnight. Σε συνεργασία με τον Olly Alexander και τους Years & Years. Το έγραψαν μαζί. Το τραγούδησαν face to face. Το χόρεψαν πλάτη -πλάτη.

Και έριξαν μια ματιά πίσω στα 80’s, χέρι -χέρι.

Το clip είναι μια απόλαυση. Η δασκάλα και ο μαθητής. Στην αίθουσα διδασκαλίας ενός επαρχιώτικου Αγγλικού Glee. (Γυρισμένο κανονικά από την Sophie Muller, στο φημισμένο Collins’ Music Hall του Islington Steet, στο Λονδίνο). Τραγουδά ο ένας στον άλλον, αλλάζουν ρούχα, ανταλλάσσουν περούκες. Είναι πολύ χαρούμενοι. Και εμείς ειδικά όταν ανακαλύπτουμε, πόσο μοιάζει ο τραγουδιστής των Years & Years, βάζοντας απλά μια ξανθιά περούκα, στην Yvonne Strahovski ( α.κ.α σε μια ατυχή προσπάθεια να μοιάσει στην Kylie).

Το τραγούδι αρέσει. Σε πολλούς άλλους!

Το Disco: Guest List Edition θα κυκλοφορήσει στις 12 Νομεβρίου

Tears For Fears

Νέο άλμπουμ μετά από 17 χρόνια. Πρώτο σίνγκλ (το ομώνυμο του άλλμπουμ The Tipping Point) και κοίτα να δείς που είναι και καλό. Πως είναι η επιστροφή των Duran Duran; Ε, καμία σχέση. Εδώ μιλάμε για καθαρή ποπ με παλιά Αγγλική φινέτσα. Για μελωδία ευδιάκριτη μέσα στο άπλωμα της κιθάρας. Και για δύο φωνές που κολυμπούν μέσα στις αναμνήσεις, σαν Βρετανικό old fashion sweet pie

Οι υπέροχα ρυτιδιασμένοι Roland Orzabal και Curt Smith, είχαν εμφανιστεί για να είμαστε δίκαιοι, και το 2017, με δύο νέα tracks. Τα I love You But I’ m Lost και Stay, είχαν στριμωχθεί στο τότε Rule The World- Greatest hits, ως τα απαραίτητα κερασάκια, στην- κοιτώ πίσω στα 80’s – σοκολατένια δισκογραφία τους.

Τώρα όμως επιστρέφουν πιο αποφασισμένοι

“Πριν γίνουν όλα σωστά, έπρεπε να πάνε λάθος. Γι’ αυτό χρειάστηκε χρόνια, αυτή η επιστροφή. Ευτυχώς όμως το ωραίο συμβαίνει, όταν βάζουμε στο κεφάλι μας κάτι, μαζί!” είπε ο εντελώς ζεν, πλέον, Orzabal και ο Smith κάπως έσπευσε να συμφωνήσει, “για να το πούμε απλά, ο ήχος που θεωρούν όλοι πως είναι… ο ήχος των Tears For Fears, είναι αυτός στον οποίο συμφωνούμε και οι δυο”

Το The Tipping Point θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς

Soft Cell

Καθαρό μυστηριακό electro pop των 80’s, που μοιάζει σαν να ξεπήδησε μέσα από τη ρωγμή του χρόνου, ίσα -ίσα για να σε κάνει να δακρύσεις. Να τόσο δα. Το BruisesonMyIllusionsείναι αυτό που περίμενες για να σε κάνει να κατεβάσεις, όλα τους, τα άλμπουμ και να τα πιάσεις από την αρχή (μη σου πω να ξάνσεις/βάψεις και μαλλί)

Σύμφωνα με το μισό του συγκροτήματος, Dave Ball, το κομμάτι αυτό είναι ένα από τα πιο ποπ, σκοτεινά, κινηματογραφικά τραγούδια, που έχουν γράψει, με κλασικά Αλμοντικά στιχάκια να το συνοδεύουν.

Και κάπου εδώ θα συμφωνήσω. Το είπα εξάλλου και πιο πάνω.

Το Happiness Not Included θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου (σε συνεννόηση προφανώς με τους TFF, για να μας ξεκάνουν)


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background