"Περίεργη ώρα": Ακούσαμε το νέο ep του Κωνσταντίνου Βήτα

Written by on 27 Φεβρουαρίου, 2019

“Προσπαθώ να εξελίξω τη μουσική μου ώστε να αποκτήσει την ελευθερία που θέλω να έχει, αισθάνομαι πως βρίσκομαι ανάμεσα σε διάσπαρτα στοιχεία και μέσα από εκεί αρχίζω να βρίσκω το κέντρο. Προσπαθώ η μουσική μου, όσο βέβαια μπορεί να γίνει αυτό μέσα από μια ηχητική παραγωγή, να μεταφέρει μια ακατέργαστη δύναμη. Η «Περίεργη Ώρα» αποτελείται από συνθέσεις που γράφτηκαν το 2018, μεταφέρουν σημειώσεις και αποσπάσματα από τη ζωή γύρω και μέσα μου ….”
(Κωνσταντίνος Βήτα)

Track by Τrack

Περίεργη Ώρα
Θα ήθελα να μείνεις εδώ/ στην θαμπή ηλιοφάνεια/ το γρασίδι είναι ψεύτικο/ τι περίεργη ώρα
Μπιμπλικοειδής μπαλάντα με διπλά (δικά του) φωνητικά που θυμάται την επιστροφή του ως Στέρεο Νόβα, μόνο στο βαθμό που το επιθυμεί (δηλαδή στο ελάχιστο). Αν στη θέση όλων αυτών των ήχων που τον συντροφεύουν εδώ τόσο φιλήδονα, είχαμε μια απλή κιθάρα, θα ακούγαμε και πάλι τον Κωνσταντίνο της Άγριας Χλόης (ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα).
Κόκκινο φως
Μη σταματάς να αγαπάς/ Αυτή η ώρα είναι για μας/ Μη σταματάς
Το διάσημο εεεεεεεεο είναι και πάλι εδώ για να γεφυρώσει την Discolata με το σήμερα και να επαναφέρει τη τάξη στο ρυθμό. Ελαφρύ σεξουλιάρικο soulful ντισκοειδές κωνσταντινικό, στο βαθμό έστω που καταφέρνει να στρίβει το γοφό χωρίς να σπάει και να κουνάει τη μέση μεθυστικά, σαν έφηβη καρακαλτάκα κόρη. Αν το Pose ήταν το πρώτο σήριαλ του ελληνικού netflix, θα ήταν σίγουρα στο σάουντρακ.
Σπατάλη
Να μ’ αγαπούσαν μόνο οι άλλοι με ένοιαζε/ μα αν αγαπούσα μόνο λίγο εγώ τον εαυτό μου/ θα έσπαγαν τοίχοι από την άγνοια που έχτιζα/ για να διασχίσω την αλήθεια αυτού του δρόμου
Μπαλάντα από την κατηγορία «ψίθυρος» που δεν θα σου αλλάξει τη μέρα αλλά μπορεί και να περάσεις υπέροχα μαζί της, πίνοντας παράλληλα τσάι/ καθισμένος στην πολυθρόνα σου/ μια βροχερή μέρα/ και διαβάζοντας γαλλικές νουβέλες.
Νίκι Λάουντα
Το ορχηστρικό που το κοινό απαιτεί και δεν χορταίνει. Παρέα με το σωστό κωνσταντινικό μπιμπλίκι που κινείται -ξεκάθαρα- με χάρη, στις πίστες της φόρμουλας ένα, όπως και στα δωμάτια βεβαίως, τα πνιγμένα σε ατμούς κανέλας, από ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Έτα Ο
Δεύτερο ορχηστρικό πιο χαλαρό, πιο ατμοσφαιρικό, πιο ταξιδιάρικο, εδώ δεν σπάει η μέση, δεν σε πνίγει το τσουνάμι, δεν σε παίρνει το παράπονο, δεν σε κυνηγά η άγρια φύση, εδώ αυτό που αξίζει είναι το ταξίδι και τα άπαντα του Καβάφη καπάκι, να υποθέσω.

από την συναυλία στο Garage του Λονδίνου, στις 21.2.2019
*Ο Κωνσταντίνος Βήτα θα εμφανιστεί:
Λάρισα: STAGE CLUB, Παρασκευή 1 Μαρτίου
Θεσσαλονίκη: FIX FACTORY, Σάββατο 2 Μαρτίου
Αθήνα: PIRAEUS ACADEMY, Σάββατο 30 Μαρτίου
Το ep «Περίεργη ώρα» κυκλοφορεί στις 28 Φεβρουαρίου από τη Puzzlemusik
 
Δημήτρης Πάντσος


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background