Πού θ’ακούσεις κάλαντα και x-mas ιστορίες αυτή τη σεζόν του lockdown

Written by on December 16, 2020

Αν τρελαίνεσαι με τα κάλαντα και τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες αλλά ο covid-19, σου χάλασε τα σχέδια, υπάρχουν λύσεις. Τρία sites σώζουν το εορταστικό πνεύμα απ’ όπου κι αν προέρχεται και ανοίγουν τις ψηφιακές πόρτες να “μας τα πούνε”.

ΠΕΣ ΤΟ Μ’ ΕΝΑ ΝΤΕΦΙ

Η δημοσιογράφος Έρρικα Ρούσσου έβαλε τα εορταστικά της, τυλίχτηκε με πολύχρωμα λαμπάκια κι έφτιαξε το σάιτ savechristmas.gr. Εκεί, το κόνσεπτ είναι πως ανεβάζουμε το βίντεο μας, στο οποίο λέμε τα κάλαντα με ό,τι τρόπο μας έρθει. Έχουμε το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κανονικά και DIY μουσικά όργανα και γενικά να αφήσουμε τη φαντασία να καλπάζει στη Βηθλεέμ. Η υπερπαραγωγή μας πρέπει να διαρκεί έως 1:30 λεπτό και όλα τα βίντεο θα βγουν στη φόρα στις 18 Δεκεμβρίου. Και ναι, εννοείται θυμηθήκαμε εκείνο το εορταστικό επεισόδιο των Α.Μ.Α.Ν.

κάλαντα

Πίσω απ’ αυτή την πρωτοβουλία δεν κρύβεται κάποια ΜΚΟ ή ένας συγκεκριμένος φορέας. Η ομάδα της Έρρικας που το τρέχει, τα κάνει όλα εθελοντικά και το μόνο που μας ζητά ως έξτρα, είναι να ενισχύσουμε οικονομικά τον φιλανθρωπικό σύλλογο για παιδιά με καρδιοπάθεια, «Η καρδιά του παιδιού». Οπότε όποιος θέλει, βρίσκει την επιλογή στο site και κάνει τη δωρέα του με το ποσό που εκείνος επιθυμεί.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

κάλαντα

Αν τρελαίνεσαι με τα παραδοσιακά έθιμα και τις τοπικές διαλέκτους εκτός του ότι είσαι φίλος μας, θα κολλήσεις με αυτό εδώ. Στο thinglink.com, σε περιμένει ένας φανταστικός, διαδραστικός χάρτης, ο οποίος συμπεριλαμβάνει κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Έχεις τη δυνατότητα να πατήσεις στα επιλεγμένα σημεία και ν’ ακούσεις τι τραγουδούν όταν ανοίγουν τις πόρτες τους στους μικρούς τυμπανιστές τις Παραμονές. Από τον Έβρο μέχρι τη Μεσσηνία και από τη Σάμο μέχρι την Κρήτη, έχεις πάρα πολλές επιλογές. Και φυσικά, μπορείς να πάρεις ιδέες για τα ξέφρενα βίντεο, που λέγαμε παραπάνω.

Όλο αυτό το ενδιαφέρον πρότζεκτ το σκέφτηκε η νηπιαγωγός Κίκα Σπυριδωνίδου και ο χάρτης της χριστουγεννιάτικης περιοδείας σχεδιάστηκε από τον Νίκο Λαμπρινό. Δεν θα μπορούσε άνετα να ενταχθεί στα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης αυτές τις μέρες; Ε, ναι. Απαντάμε, ρωτάμε μόνοι μας.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ LOCKDOWN

Στο atakaistoria.gr στέλνεις μία οποιαδήποτε ατάκα και η συγγραφέας Μαρία Τσατσάκη φτιάχνει με αυτή, μία ιστορία. Μπορεί να της βγει ένα παραμύθι, ένα αστείο περιστατικό, μια σκηνή από κάποιο υποτιθέμενο βιβλίο, οτιδήποτε. Δεν χρειάζεται ν’ αγχώνεσαι πως πρέπει να βρεις συγκεκριμένες φράσεις ή να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες.
Η αρχόντισσα αυτού του site έχει το χάρισμα να φτιάχνει καινούριους κόσμους με παρόν, παρελθόν και μέλλον ακόμα κι από ένα φτέρνισμα. Άναψε τζάκι, μάζεψε -online πάντα- τους φίλους και διηγήσου το χριστουγεννιάτικο “μια φορά κι έναν καιρό”, που γράφτηκε για εσάς.

Η ιδέα για το “Η Ατάκα που έγινε Ιστορία” προέκυψε όταν το 2016, μια φίλη της Μαρίας με την οποία ήταν στη ίδια θεατρική ομάδα στο Studio Μαυρομιχάλη, είπε κάτι που της άρεσε. Και τότε, η φίλη της ρώτησε αυθόρμητα γιατί δεν φτιάχνει μια ιστορία με την ατάκα της. Κι όπως είδαμε, πήγε πολύ καλά αυτό.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background