Και τελικά, πόσες ώρες περνάμε αγκαλιά με τα κινητά;

Written by on December 27, 2021

Στα βαγόνια του μετρό, στις ατελείωτες ουρές, στα καφέ, λίγο πριν κοιμηθούμε και αλλού, τα κινητά μας τηλέφωνα είναι πάντα σ’ ετοιμότητα για σερφάρισμα. Αλλά τελικά, πόσες ώρες περνάμε μαζί τους;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έκθεσης Hootsuite’s Global State of Digital 2021, περνάμε περίπου 37 μέρες (!) σκρολάροντας στα κινητά. Στις ηλικίες 16 – 64 ετών, ο μέσος χρήστης περνά 145 λεπτά ημερησίως ενώ το 2020, ο αντίστοιχος χρόνος ήταν 142 λεπτά. Για τους λάτρεις των αριθμών, αυτό σημαίνει 1,015 λεπτά την εβδομάδα, 52,925 λεπτά ετησίως, ή αλλιώς 882 ώρες.
Πρώτοι σε χρήση των κινητών παγκοσμίως είναι οι κάτοικοι των Φιλιππίνων με σχεδόν 11 ώρες ημερησίως. Ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι, οι Κολομβιανοί και οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής με δέκα ώρες ημερησίως. Όσον αφορά τις πλατφόρμες που προτιμάμε, νικητής είναι το YouTube με 23 ώρες κατά μέσο όρο παρακολούθησης βίντεο το μήνα. Στον κόσμο των social media, πρώτο είναι το Facebook (19,5 ώρες μηνιαίως), δεύτερο το WhatsApp (19 ώρες και 24 λεπτά μηνιαίως) και τρίτο το TikTok (13 ώρες και 18 λεπτά μηνιαίως).

κινητά

Οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για να περιοριστεί σε κάποιο βαθμό η χρήση των κινητών είναι να διαγράφονται αρχικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα, οι εφαρμογές των social media. Στη συνέχεια, να απενεργοποιούμε κάθε είδους ειδοποιήσεις και να αφήνουμε για λίγο τις συσκευές στην άκρη κάνοντας άλλα πράγματα κάπου μακριά από την αγκαλιά τους.

Με αφορμή όλα αυτά, η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Sortlist δημιούργησε μια νέα εφαρμογή, η οποία δείχνει στον χρήστη πόσες ώρες περνάει καθημερινά κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background