Στην Ταϋλάνδη κοιμάσαι μέσα σε μία φούσκα ανάμεσα σε ελέφαντες

Written by on February 18, 2020

Έλα να πάμε σ’ ένα μέρος, άνθρωποι να μην υπάρχουν. Μόνο ελέφαντες και jungle bubbles.
Στην Ταϋλάνδη, και συγκεκριμένα στο δάσος του Chaiang Rei, υπάρχει το Elepnant Camp που προστατεύει τα αγαπημένα θηλαστικά. Εκεί, κρύβεται το τουριστικό θέρετρο Antara Golden Triangle Elephant Camp and Resort, με τα μικρά σπίτια σε σχήμα διάφανης φούσκας.

ελέφαντες

Είναι σχεδιασμένα από την ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Eye in the Sky, στηρίζονται σε ξύλινες πλατφόρμες και είναι χτισμένα από πολυεστέρα προηγμένης τεχνολογίας και υλικά -το καλό που τους θέλουμε- φιλικά προς το περιβάλλον. Έχουν κρεβατοκάμαρα, ένα μικρό καθιστικό και μπάνιο, το οποίο φυσικά είναι καλυμμένο από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Ανάμεσα τους, υπάρχει το φουσκωτό αρχηγείο με το mini bar, καφέ και την κουζίνα που εξυπηρετεί 24 ώρες το 24ωρο.
Όσοι μένουν εκεί, έχουν και τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένους βραδινούς περιπάτους στο δάσος ως τα ξημερώματα και μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται και να συμβιώνουν αρμονικά με τους ελέφαντες. 

Το συγκεκριμένο camp, συνεργάζεται με το Golden Triangle Asian Elephant Foundation και οι εκπαιδευτές φροντίζουν και προστατεύουν τους 22 ελέφαντες που έχουν σώσει από διάφορες περιοχές. Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο στην ιστορία είναι πως υπάρχουν και θεραπευτικοί ελέφαντες για παιδιά που πάσχουν απο αυτισμό. 

ελέφαντες

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά η διαμονή στις φούσκες του Ταρζάν κοστίζουν 570 δολάρια τη βραδιά. Προσεχώς ο Join έχει γενέθλια, τζαστ ιν κέις.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background