Ο 12χρονος Jackson Oswalt μπήκε στο βιβλίο Guiness

Written by on 16 Οκτωβρίου, 2020

Στο TGIF αυτής της εβδομάδας, μπαίνουμε σε DIY εργαστήρια. Ο 12χρονος Jackson Oswalt βλέπει το όνομα του στη μαρκίζα των ρεκόρ Guiness. Κι από κάτω, όλοι εμείς τον αποθεώνουμε ρωτώντας τους διπλανούς τι κάναμε στην ηλικία του.

Ο αυτοδίδακτος εφευρέτης από το Memphis έμαθε τυχαία τον άλλον genius πυρηνικό φυσικό Taylor Wilson και αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του. Παρακολούθησε αμέτρητα tutorials, αγόρασε υλικά μέσω ίντερνετ κι έφτιαξε τον δικό του μικρό επιστημονικό φούρνο. Έκανε τα σπιτικά πειράματα του, ένωσε δύο πυρήνες υδρογόνου και πέτυχε την πολυπόθητη πυρηνική σύντηξη.
Όλο αυτό το διάστημα, δεν αποκάλυψε ούτε στην οικογένειά του ούτε στους φίλους του, τι ακριβώς κάνει. Ένα ταμπελάκι “Μην ενοχλείτε” σταματούσε τους επισκέπτες στην πόρτα ενώ μέσα, συνέβαινε ένα μεγάλο χημικό γλέντι.

Κάπως έτσι, τον ανακάλυψε η ομάδα του Guiness, τον ανακήρυξαν ως τον νεότερο ηλικιακά που κατάφερε τη συγκεκριμένη συνένωση και τον καταχώρησαν στο βιβλίο Guiness Records 2021. Fusor, Open Source Fusor Research Consortium και ο ερευνητής σύντηξης, Richard Hull έδωσαν επίσης τα σέβη και την έγκριση τους.

Oswalt

“Δεν το πίστευα ότι μπορώ να πετύχω ένα τόσο δύσκολο πείραμα και να το δω να συμβαίνει στ’ αλήθεια αλλά επέμενα πολύ και πέτυχα τον στόχο μου” είπε ο Oswalt μετά από την ανακοίνωση. Φυσικά, αυτή η αποθέωση ήταν και το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του αφού συνέβη λίγες ώρες πριν σβήσει τα 13 κεράκια του.


ΥΓ:

Κάθε Παρασκευή, στα TGIF “φεύγουμε” μαζί με όσους ωραίους αναποδογυρίζουν την κανονική ροή του προγράμματος και μας πάνε κάπου αλλού.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background