Είναι το What’s Your Pleasure? της Jessie Ware το LP του καλοκαιριού;

Written by on June 30, 2020

Έξι μικρές ιστορίες γύρω από την ζωή και την υπέροχη αλλαγή της Jessie Ware, μέσα σε μια αλλόκοτη χρονιά, το επιβεβαιώνουν.

Η Jessie Ware δεν συχνάζει πια σε wine bars. Η νέα disco diva των 20’s, έβαλε τα άλμπουμ της Sade πίσω στην δισκοθήκη, έσπρωξε διακριτικά το Chromatica της GaGa κάτω από το ράφι και έριξε μια μάτια στα πόδια της. “Χορέψτε” τα διέταξε. Όσο μπορείτε ακόμη. Κι αυτά δεν έχασαν στιγμή.

Πες μας ένα παραμύθι

Έχω μια φίλη την λένε Roisin Murphy και πριν μέρες κάτσαμε και τα είπαμε για χάρη του Interview.

Μεταξύ άλλων της είπα: “Θέλω να υπάρχει ένα στοιχείο απόδρασης και φαντασίας. Θέλω με αυτό το άλμπουμ οι άνθρωποι να αισθάνονται πιο αισθησιακοί. Θέλω οι άνθρωποι να θέλουν να κάνουν σεξ ακόμη κι αν δεν μπορούν“.

Μίλα μας με αριθμούς

Ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας φωνητικά στον Jack Peñate. Το ντεμπούτο της άλμπουμ με τον τίτλο Devotion έφτασε το 2012 ως το νούμερο #5 της Μ. Βρετανίας και ως το νούμερο #79 της Αμερικής. Το δεύτερο, Tough Love έφτασε στο #9 και το τρίτο, Glasshouse στο #7. Στην πατρίδα της πάντα, την Αγγλία.

Music is the answer

Σε ένα από τα τραγούδια προπομπούς του άλμπουμ, το Adore You, παραγωγή έκανε ο Joseph Mount των Metronomy. Στο Mirage (Don’t Stop), μη σπας το κεφάλι σου άδικα. Το tune που προσπαθείς να αναγνωρίσεις μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο ντισκο ρυθμολόγιο, είναι το Cruel Summer των Bananarama.

Ένα τραγούδι που ξέρει να χορεύει

Συζητιέται ακόμη περισσότερο και από το σέρβικο τρένο του Spotlight. Κυρίως, λόγω του χορευτή/ χορογράφου Nicolas Huchard που βγάζει μάτια λόγω της πλαστικότητας του σώματος του και της μεγάλης του άνεσης να μπαινοβγαίνει στα φύλα της επιλογής του. Με χάρη περισσή και όρεξη μεγάλη.

Καθόλου τυχαίος βεβαίως ο νέος, τον είδαμε και στο Medellin της Madonna όπως και στο Tilted των Christine and The Queens. Όπως βεβαίως, και σε καμιά εικοσιπεννταριά ανάλογα άγνωστα γαλλικά, αφού κάπως έπρεπε να στηρίξει πριν τη μεγάλη δόξα, και την πατρίδα του!

Χαμένη σε ένα ελληνική νησί

Αν της μιλήσεις ελληνικά θα σου απαντήσει στη γλώσσα σου με αυτό το χαριτωμένο τρόπο που μιλάνε όσοι πέρασαν τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής τους εδώ. Στην περίπτωση της στη Σκόπελο. Στην οποία και παντρεύτηκε (ποιο Mama Mia!).

Και καθώς κι αυτή πέρασε το lockdown της…

ΥΣ.

Το What’s Your Pleasure? της Jessie Ware κυκλοφόρησε στις 26 Ιουνίου 2020.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background