Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: 5 facts και 6 video αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που δεν θέλεις να ξέρεις

Written by on October 4, 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων σου παρουσιάζουμε την ανατριχιαστική πραγματικότητα, που η πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμά να αγνοεί.

Περισσότερα από 50 δισ. ζώα σφάζονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο για τις ανάγκες της ανθρώπινης διατροφής.  Κάθε λεπτό μόνο στις ΗΠΑ σφάζονται 1.680 ζώα  -τα περισσότερα πριν ενηλικιωθούν ενώ  250 εκατ. αρσενικά κοτοπουλάκια θανατώνονται, επειδή δεν παράγουν αυγά και συνεπώς θεωρούνται άχρηστα.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια σπονδυλωτά ζώα, χιμπατζήδες, σκύλοι, γάτες, κουνέλια, ποντικάκια και ασπόνδυλα χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα στη βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών.
Μετά το τέλος των πειραμάτων όσα έχουν καταφέρει να επιβιώσουν των βασανιστικών πόνων και της εξαθλίωσης, θανατώνονται.
Παρά τα όσα υποφέρουν τα ζώα των πειραμάτων  πολλά από αυτά τα φάρμακα αποσύρονται από την αγορά ως  επικίνδυνα-ακόμα και θανατηφόρα- για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το 2007, ο Παγακόσμιος Οργανισμός υγείας αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το 92% των φαρμάκων που πέρασαν από τα πειραματικά εργαστήρια ζώων απέτυχαν στις κλινικές δοκιμές σε ενθρώπους. Παρόμοια είναι και η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις βιομηχανίες καλλυντικών.

  • Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περισσότερες από 350.000 φώκιες-μωρά δολοφονούνται βάναυσα με ρόπαλα στην ετήσια γιορτή κυνηγιού φώκιας στον Καναδά. Μινκ, αλεπούδες, τσιντσιλά κ.λπ. θανατώνονται βίαια κάθε χρόνο σε εκτροφεία γούνας, με μεθόδους όπως η ηλεκτροπληξία και η δηλητηρίαση. Η Κίνα εξάγει 2 εκατ. γούνες σκύλων και γατιών ετησίως για τους σκοπούς της μαζικής βιομηχανίας ρούχων. Τα ζώα περνάνε ανείπωτα βασανιστήρια και συχνά γδέρνονται  ζωντανά.

  • Κάθε χρόνο 3.000 γορίλες, 3.000 χιμπαντζήδες και χιλιάδες bonobos θανατώνονται βάναυσα στην Αφρική για το κρέας τους, με τις «ευλογίες» και την αρωγή της βιομηχανίας κρέατος στις περιοχές αυτές. Τα ορφανά στην πλειονότητά τους πεθαίνουν από έλλειψη τροφής και μητρικής φροντίδας.

  • Στην Ελλάδα οι κάτοχοι κατοικίδιου υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια.
    1 στους 5 κακοποιεί συστηματικά  ή εγκαταλείπει το κατοικίδιό του.
    Η χώρα μας έχει τις περισσότερες καταγγελίες για βασανισμό ζώων στην Ευρωπαϊκή ένωση καθώς επίσης και την πρωτιά στις θανατώσεις ζώων με φόλες.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background