Η Anohni διασκευάζει, αναπάντεχα, Bob Dylan και Nina Simone

Written by on August 4, 2020

It’s all over now, baby blue και Be my Husband από την Anohni κι αυτό είναι ό,τι πιο διεστραμμένα κανονικό, ακούσαμε αυτό το καλοκαίρι.

Τα κομμάτια είναι ήδη διαθέσιμα για streaming, ενώ η κανονική τους κυκλοφορία έχει καθοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου. Μια κυκλοφορία από την Secretly Canadian σε μορφή 7ιντσου βινυλίου, με τη διασκευή στο τραγούδι του Dylan στην Α’ πλευρά και τη live διασκευή στο τραγούδι της Simone στην Β’ (από την εμφάνιση των Antony and the Johnsons, στο Knitting Factory της Νέας Υόρκης, το 1999).

Όταν η Anohni μιλά για τον Dylan

“Πείραξα μερικά τραγούδια του Dylan μετά από ενθάρρυνση του Hal Willner, ένα παραγωγό που χάσαμε από τον Covid-19, τον Απρίλιο. Ηχογράφησα το It’s all over now, baby blue με τον Kevin Barker ένα απόγευμα πριν μερικά χρόνια”.

“Το άκουσα πρόσφατα και μου φάνηκε τόσο σημερινό. Σαν μια ναυτία νοσταλγίας για τα δεινά του παρόντος ή ακόμη και του μέλλοντος.”

“Ελπίζω ότι αυτή η περίοδος, κι αυτή η απογοητευτική Προεδρία θα τελειώσει σύντομα και πως αυτοί οι φανατικοί καπιταλιστές και Ευαγγελιστές θα συρθούν πίσω στις μικρές, σάπιες τρύπες τους!”

“Αυτό βέβαια δεν μπορεί να συμβεί, εκτός αν τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφασίσουν να πουν την αλήθεια.”

“Χαίρομαι που βλέπω την κινητοποίηση του Black Lives Matter και την επανεμφάνιση του κινήματος Occupy. Όταν ο Μπάιντεν είπε ότι οι Αμερικάνοι δεν θέλουν επανάσταση αλλά επιστροφή στην αξιοπρέπεια, έκανε λάθος.”

Όταν η Anohni μιλά για την Simone

“Είδα την Nina Simone σε μια συναυλία στο Carnegie Hall το 1991 ενώ ήμουν ακόμη στο Κολέγιο. Η είδηση της συναυλίας δεν είχε κυκλοφορήσει πολύ και το θέατρο ήταν μισοάδειο. Μπορεί και να ήταν η πρώτη φορά που είχε επιστρέψει στην Νέα Υόρκη μετά από πολλά χρόνια.”

“Έλεγαν πως δεν ήταν στα καλύτερα της. Πως ήταν ασταθής και απρόβλεπτη. Εκείνο το βράδυ έπαιξε και τραγούδησε με τόση αξιοπρέπεια και τόση δύναμη που έκανε 5 ή 6 encores.”

“Για μένα ήταν η μεγαλύτερη μουσικός του 20ου αιώνα. Μπορεί να μην έγραψε πολλά κομμάτια αλλά αυτά που έγραψε ήταν κι από τα πιο σημαντικά της εποχής. Το Be my husband είναι ένα τέτοιο τραγούδι. Με τους στίχους να περιγράφουν ένα παράδοξο ρομαντισμού και υποταγής.”

Μικρές ιστορίες μεγάλων τραγουδιών


  • Μέσα από το κλασσικό άλμπουμ του 1965, “Bringing it all back home“. Φημολογείται πως το έγραψε για τη διάλυση της σχέσης του με την Joan Baez.

  • Μέσα από το άλμπουμ του 1965, επίσης, “Pastel Blues“. Συνθέτης του κομματιού, ο τότε σύζυγος της Simone, Andrew Stroud.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background