Το νέο video των Hercules & Love Affair εξερευνά τις λεπτές διαφορές του φύλου και της σεξουαλικότητας

Written by on July 19, 2017

Οι Hercules & Love Affair του Andy Butler και των μόνιμων συνεργατών του, Rouge Mary και Gustaph, κυκλοφορούν την 1η Σεπτεμβρίου το τέταρτο τους άλμπουμ, με τίτλο Omnion. Όπως σε όλες τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους, έτσι και εδώ, οι καλεσμένοι που ντύνουν με την φωνή τους τα νέα τους κομμάτια είναι από διάφορετικούς, μουσικά, “χώρους” και η συμμετοχή τους σε αυτό το άλμπουμ σίγουρα θα προκαλέσει μερικά κυμματάκια ζήλειας από κακόβουλους συνάδελφούς τους. Έτσι, μεταξύ άλλων, στο Omnion, θα ακούσουμε τον Faris Badwan των The Horrors, την Ισλανδή Sísý Ey και την Αμερικανίδα τραγουδοποιό Sharon Van Etten, η οποία έχει δοκιμάσει και την τύχη της στην υποκριτική με επιτυχία – όποιος θυμάται το “The OA” να σηκώσει το χέρι.
Μετά την κυκλοφορία του Controller πριν λίγο καιρό, μόλις έκανε πρεμιέρα και το δεύτερο single, το ομώνυμο του δίσκου το οποίο κινείται σε πιο πιο low key τόνους από τον χαρακτηριστικό disco ήχο που τους έχουμε συνηθίσει, με την λατρεμένη Sharon στα φωνητικά.

sharon-van-etten-

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Andy, το τραγούδι αυτό “είναι μια έκκληση στο Θείο, για βοήθεια και θεραπεία”.
To video του, σκηνοθετημένο από την ομάδα Crown & Owls, αφηγείται μια αφηρημένη ιστορία με απόκρυφα στοιχεία. “Αποτελεί μια εξερεύνηση στις λεπτές διαφορές του φύλου και της σεξουαλικότητας”, λένε οι σκηνοθέτες. “Μια ιστορία (επ)αναγέννησης, στην οποία παρατηρούμε μια μοναχική φιγούρα στα κόκκινα να ανεβαίνει μια φαινομενικά ατελείωτη σκάλα. Το προοπτικό παιχνίδι, η κλίμακα και ο αρνητικός χώρος χρησιμοποιούνται για να αντικατοπτρίσουν την πολυπλοκότητα της ταυτότητας. Ήταν μεγάλη χαρά να δουλέψουμε τόσο στενά με τον Andy, να αντλήσουμε από την αγάπη του για τα θεατρικά σκηνικά του Robert Wilson και να την συνδυάσουμε με το ενδιαφέρον μας για τον μινιμαλισμό και τον υπερρεαλισμό”.

“Οι Crowns & Owls δημιούργησαν ένα πλούσιο κινηματογραφικό βίντεο για το Omnion, ένα τραγούδι πολύ αγαπητό στην καρδιά μου”, προσθέτει ο Andy. Έχει αυτή τη λαμπρότητα λόγω των έντονων σκηνικών, του προσεγμένου casting και του styling από την εκπληκτική Anna Pesonen”. 

Ιδού λοιπόν :

 

Γιάννης Ντάρδης

 

 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background