Η επιστροφή των Grandaddy θα σε κάνει να νοσταλγήσεις την εποχή που το indie ήταν πιο αυθόρμητο και λιγότερο στυλιζαρισμένο

Written by on 11 Δεκεμβρίου, 2017

Είδος: Παλιομοδίτικο indie rock
Αναμφισβήτητα  οι επανασυνδέσεις  που έκαναν τον περισσότερο θόρυβο μέσα στο 2017 ήταν αυτές των Gorillaz και των LCD Soundsystem. Και δικαιολογημένα. Παρόλα αυτά υπήρξε ένα reunion το οποίο πέρασε μάλλον απαρατήρητο. Αυτό των Grandaddy. Οι οποίοι 11 χρόνια μετά τη διάλυσή τους  και αφού πρόσφατα είχαν επανενωθεί για μερικές live εμφανίσεις, κυκλοφόρησαν στην 30th Century Records του Danger Mouse το Last Place, την πέμπτη ολοκληρωμένη  τους δουλειά.  Αν περιμένεις να ακούσεις κάποια καινούρια εκδοχή της μπάντας μάλλον θα απογοητευτείς.Το Last Place θα μπορούσε άνετα να έχει κυκλοφορήσει στα μέσα τις προηγούμενης δεκαετίας αφού οι Grandaddy αποφάσισαν να μας δώσουν ένα διαμαντάκι παλιομοδίτικου indie rock που θυμίζει Badly Drawn Boy, Flaming Lips και Mercury Rev ενώ παραπέμπει  σε παλιότερες επιτυχίες της μπάντας όπως το Crystal lake.

Φαίνεται πως οι Grandaddy κόλλησαν για τα καλά στην εποχή που οι κριτικοί μιλούσαν για τους νέους Radiohead δίνοντας σου την εντύπωση πως δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στον χώρο της Indie rock την τελευταία δεκαετία.  Το αποτέλεσμα; Ένας δίσκος με ελάχιστα ξεσπάσματα, γεμάτος με γλυκόπικρες μπαλάντες και midtempo indie κομμάτια γεμάτα παραπονιάρικες μελωδίες από αναλογικά synth,  βαριεστημένα riff και ντραμς που αγκομαχούν ανάμεσα στα εύθραυστα φωνητικά  του Jason Lytle που τρεμοπαίζουν σε όλη τη διάρκεια του δίσκου.  Το Last Place κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μεγαλώσει το fan base των Grandaddy. Θα κάνει όμως σίγουρα όσους τους είχαν απλά ξεχάσει να νοσταλγήσουν τον ήχο μιας περιόδου όπου το indie ήταν πιο αυθόρμητο και λιγότερο στυλιζαρισμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=QX34Qhmto0Y

 

Extraδακι:  Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του Last Place οι Grandaddy ανακοίνωσαν μέσα από την επίσημη σελίδα τους στο Facebook τον ξαφνικό θάνατο του μπασίστα και ιδρυτικού μέλους της μπάντας Kevin Garcia σε ηλικία 41 ετών, από εγκεφαλικό.

Ξεχωρίζουν: Evermore / This is the Part

https://www.youtube.com/watch?v=i0VLsQAiXDs

 Που θα βρεις τους Grandaddy
grandaddymusic.com
facebook.com/grandaddymusic
instagram.com/jasonlytle

 

Δημήτρης Μητρόπουλος


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background