Αποχαιρετάμε τον πατέρα των ζόμπι, George A. Romero, με 6 ατάκες του

Written by on 23 Ιουλίου, 2017

Ο George A. Romero, ο άνθρωπος που δημιούργησε τα ζόμπι, απεβίωσε στις 16 Ιουλίου του 2017 σε ηλικία 77 χρονών από καρκίνο του πνεύμονα. Ο «πατέρας των ζόμπι» άλλαξε μια για πάντα τις ταινίες τρόμου με την «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1968. Τα κινηματογραφικά ζόμπι, όπως τα γνωρίζεις σήμερα, έχουν στηριχθεί και αναπτυχθεί με βάση αυτήν την ταινία.  H τριλογία των Ζόμπι συνεχίστηκε με το «Ξύπνημα των Νεκρών»  (1978) και το «Ημέρα των Νεκρών» (1985). 

REUTERS/Mario Anzuoni   (CANADA ENTERTAINMENT)

Το Join Radio τον αποχαιρετά με 6 ατάκες του: 

#1
«Ποτέ δεν θα αρρωστήσω από τα ζόμπι.  Απλά αρρώστησα από τους παραγωγούς».

#2
«H αξία του Διαδικτύου είναι ότι έχεις πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες, αλλά και ότι έχεις επίσης πρόσβαση σε κάθε τρελό που είναι εκεί έξω και θέλει να φτιάξει ένα blog».

#3
«Για ένα καθολικό παιδί σε ένα ενοριακό σχολείο, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει από τους ξυλοδαρμούς- από τους συμμαθητές του, όχι από τις καλόγριες-  ήταν να είναι ο αστείος τύπος».

#4
«Μια ταινία με ζόμπι δεν είναι ποτέ διασκεδαστική χωρίς μια ομάδα ανόητων ανθρώπων που τρέχουν και παρατηρούν πως αποτυγχάνουν να χειριστούν την κατάσταση».

#5
«Οι ιστορίες μου αφορούν τους ανθρώπους και το πώς αντιδρούν, ή αποτυγχάνουν να αντιδράσουν ή αντιδρούν με ηλίθιο τρόπο. Δείχνω με το δάχτυλο μου εμάς, όχι τα ζόμπι. Προσπαθώ να σέβομαι και να καταλαβαίνω τα ζόμπι όσο το δυνατόν περισσότερο».

#6
«Τα ζόμπι μου δεν θα καταλάβουν ποτέ τον κόσμο γιατί χρειάζομαι τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν μου αρέσουν, και από εκείνους πηγάζει το πραγματικό πρόβλημα».

*Και μια προφητεία του
«Είμαι σαν τα ζόμπι μου. Δεν θα μείνω για πολύ νεκρός».

Αριλενα Δημητρίου 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background