20 φωτογραφίες από τα "Φθογγικά Πάθη" στο Φεστιβαλ Αθηνών

Written by on June 8, 2019

Ασταμάτητα beats, υπαρξιακές αναζητήσεις, ασφυκτικά λάτεξ κολάν, ένα γυναικείο σώμα που δεν χωρά πουθενά(x2), πολύχρωμα, εκτυφλωτικά φώτα. Η performance “Φθογγικά Πάθη” προσπαθεί να βγει από τα όρια μιας κοινωνίας που πηγαίνει ολοένα και πιο πίσω και ανεβάζει τα ντεσιμπέλ στο Second Skin, το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου.Υπάρχουν κάποιοι χαρισματικοί καλλιτέχνες που όταν ενώνουν δυνάμεις συμβαίνει κάτι μαγικό. Αυτό ακριβώς πετυχαίνουν πάντα όπως και στη συγκεκριμένη παράσταση, η χορογράφος Εύη Σούλη και η χορεύτρια Κατερίνα Φώτη, δημιουργοί της  ομάδας χορού Stereo Nero Dance Co. και υπεύθυνες για μερικές από τις ωραιότερες χοροθεατρικές πασταστάσεις μιας άλλης Αθήνας. Εδώ, συνεργάστηκαν για να φτιάξουν ένα κινηματογραφικό, σέξι και σκοτεινό one woman show, σε μουσική Jan Van de Engel, το οποίο μας διαπερνά σαν ένα μπουκέτο από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Φωτογράφησα μία από τις πρόβες και αυτές είναι οι εικόνες που κρατούν ακόμα ζωντανο τον ρυθμό.

“Τα Φθογγικά Πάθη είναι η  σκοτεινή ατμόσφαιρα του club, εκεί που η ψυχή αιωρείται ανάμεσα στη μουσική και στο καπνό, είναι το φως της χαραυγής, είναι οι Μαντόνες των υπογείων, τα κορίτσια με κιθάρες από την Kim Gordon μέχρι την St Vincent , είναι τα 80’s και όλη η dark wave σκηνή, είναι τα synth που τα ακούς σαν εκκλησιαστικό όργανο . Είναι ο χορός της Κατερίνας , οι λέξεις του Γιώργου και τα beat του Jan Van de Engel”.

“Eίναι η πορεία προς την ανακάλυψη μια καινούργιας θέασης του εαυτού μας που μπλέκεται με τις πορείες άλλων . Είναι αυτός ο μοναχικός βίος που καλούμαστε να ζήσουμε και οι αποδοχές που οφείλουμε να κάνουμε . Η ανάγκη για να ξεφύγουμε από αυτά που μας ορίζουν και η δυσκολία προς έναν αυτεξούσιο δρόμο . Οι προσωπικές εξομολογήσεις και οι στιγμές που ο ελάχιστος εαυτός δραπετεύει.” Εύη Σούλη

Stereo Nero Dance Co.
Η ομάδα ιδρύθηκε το 2015 και μετράει στο ενεργητικό της ήδη τρεις παραγωγές («Άρση_Θέση», «Beyond Collapse», «Dalga») που έχουν ταξιδέψει σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Τα μέλη της ερευνούν συνεχώς τη σωματοποίηση της κοινωνικής μας εμπειρίας, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τη μελέτη των διπόλων που ενυπάρχουν σε κάθε κατάσταση που βιώνουμε. Στοχεύει στον αναπροσδιορισμό των χώρων στους οποίους παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους, προκειμένου να επανοικειοποιηθεί το αστικό τοπίο που αποτελεί μία από της κύριες πηγές έμπνευσης.
Συντελεστές παράστασης
Σύλληψη/ Ιδέα: Stereo Nero DanceCo.
Χορογραφία/ Σκηνοθεσία: Εύη Σούλη
Ερμηνεία/ Συνδημιουργία υλικού : Κατερίνα Φώτη
Ποιητικό Έργο : Γιώργος Δομιανός
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Jan Van de Engel
Δραματουργία: Τζίνα Σταυρουλάκη
Σύμβουλος Δραματουργίας : Γιώλικα Πουλοπούλου
Βοηθός Χορογράφου : Χριστιάνα Κοσιάρη
Σκηνογραφία: Μαριλένα Γεωργαντζή
Γραφιστικός σχεδιασμός : Γιώργος Ζαρταλούδης
Κοστούμια: 2WO + 1NE = 2
Σχεδιασμός Φωτισμού : Μαριέττα Παυλάκη
Βίντεο: Νίκος Πάστρας
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
*INFO
Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου- Άνοιγμα στην πόλη
9, 10, 11 Ιουνίου στις 20:00 και 22:00
Second Skin, Δομοκλέους 8, Γκάζι
Εισιτήρια: Ενιαία 5€
Ανέργων/ ΑμεΑ και ομαδικές κρατήσεις μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ, Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background