Τι μαγικό συμβαίνει όταν λιώνουν οι πάγοι της λίμνης Michigan;

Written by on March 30, 2019

Η πολική δίνη εκτός από καταστροφικές συνέπειές άφησε παρακαταθήκη στην Αμερική και μερικές εξωπραγματικά όμορφες εικόνες. Η λίμνη Michigan έμεινε παγωμένη το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα με τη θερμοκρασία να καταποντίζεται στους -30C . Στην κορύφωση του ψύχους ο άνεμος και τα κύματα προκάλεσαν κρυσταλλικούς σχηματισμούς και λόφους πάγου που αργότερα συνθλίφτηκαν, δίνοντας πάσα στη φύση να δημιουργήσει τα πιο εντυπωσιακά και design-άτα γλυπτά της.


Από τα μέσα Μαρτίου,  η άνοιξη λιώνει τους πάγους και επαναφέρει τη ροή των υδάτων, με τα παγοθραύσματα να επιπλέουν στην επιφάνεια της λίμνης, χαρίζοντας στην προβλήτα του South Haven απαράμιλλη θέα. Ωστόσο, με το instagram να αφηνιάζει, η Αμερικανική Ακτοφυλακή όφειλε να πάρει τα μέτρα της ενημερώνοντας οτι η λίμνη παραμένει επικίνδυνη και τα φωτογραφικά κλικς επιτρέπονται μόνο από απόσταση ασφαλείας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η πορεία εξέλιξης ακραίων φαινομένων, όπως η πολική δίνη, επηρεάζεται (30-35%) από την ανθρώπινη παρέμβαση με όλο και συχνότερες εμφανίσεις τα τελευταία 50 χρόνια και με την απόκοσμη, πολική ομορφιά να χτυπάει παράφωνα καμπανάκια που μάλλον αρνούμαστε να ακούσουμε.

[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background