Florence and the Machine: Σκέψεις για μια (μεγάλη) συναυλία

Written by on September 20, 2019

Florence And The Machine. Πήγαν, είδαν και κατέγραψαν. Οι παραγωγοί του Join Radio, Δημήτρης Πάντσος και Μαντλέν Θεοφιλοπούλου έχουν κάτι να πουν γι’ αυτό το κορίτσι από το Νότιο Λονδίνο, που ήρθε με το συγκρότημα του στο Ηρώδειο και τους έκλεψε την καρδιά.

The queen of peace always does her best to please

Υπηρέτησε με σεβασμό την περσόνα της.
Ήταν η Νύμφη, ο Πάνας, ο Διόνυσος, η Μποάντα, η Μπάβ και η Μαινάδα.
Έτρεξε ξυπόλητη σαν μια άλλη κοκκινομάλλα Αστέρω, προσκάλεσε τους καλεσμένους της σε αποχή από την τεχνολογία που κουβαλούν στις τσέπες τους, τους κάλεσε να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να αγκαλιάσουν τους διπλανούς τους, να νιώσουν τον εαυτό τους και το σύμπαν που τους φιλοξενεί.
Ήταν μια life coach, μια ιεροκήρυξ, μια τρελή που ξέρει πως η τρέλα είναι η δύναμη της ζωής.
Χόρεψε σαν ξωτικό, άνοιξε τα στυλάτα του πέπλα, πέταξε σαν αερικό, και αγκάλιασε με την άφθαρτη φωνή του κάθε δευτερόλεπτο αυτής της εκρηκτικής επαφής του με τον κοινό.

Θυμήθηκε την κατάθλιψη της, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τον κόσμο που την αγάπησε και την έσωσε, τίμησε την ιερότητα του χώρου που τη φιλοξενούσε με χιούμορ και τρυφερότητα.
Έφτιαξε μια λίστα τραγουδιών γι’ αυτήν ξεκάθαρα, ήταν ο δικός της τρόπος να γιορτάσει αυτή την πρόσκληση σε αυτό το χώρο, της το συγχωρούμε και ας μείναν έξω τραγούδια που λιώναμε να ακούσουμε.
Αν υπάρχει Όσκαρ κοινού, να το πάρει το ελληνικό κοινό. Τουλάχιστον για αυτό. Σεβάστηκε τις σιωπές της, όρμησε με λαχτάρα στις εκρήξεις της μουσικής, έβαλε χιλιάδες ηχητικά θαυμαστικά στις στιγμές που η Σαλώμη χόρευε μπροστά του με μόνο της σκοπό την αποπλάνηση.
Το Ηρώδειο ενδείκνυται και για τέτοιες συναυλίες φτάνει αυτός, αυτή για τον οποίο, οποία, ήρθες, να ξέρει πού είναι, πώς να το σεβαστεί και πώς να το επικοινωνήσει με το κοινό.
Δημήτρης Πάντσος

Είμαστε μνήμες. Και αυτό που έζησα χθες θα το θυμάμαι για πάντα.

Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω, γράφω, σβήνω, πολύ ώρα και νιώθω πως ό,τι και να βάλω σε λέξεις δεν θα έχει σωστή αρχή, δεν θα είναι η σωστή αρχή για αυτό που θέλω να μοιραστώ, για αυτό που έζησα εχθές. Όπως και να ‘χει, αποφάσισα, μόλις, να είμαι περισσότερο περιγραφική σε αυτό το άρθρο από άλλες φορές. Πώς το βίωσα εγώ και όχι αν αυτή, ήταν καλή καθώς, το δεύτερο σκέλος, το έχουμε δεδομένο.
Η Florence, ήταν σαν αέρας. Ήρθε, μας πήρε -και μας σήκωσε πολλές φορές να χορέψουμε όλοι μαζί- και τώρα μας άφησε στο κενό, παρά τις υποσχέσεις που έδωσε, πως θα έρθει ξανά σύντομα κοντά μας. Πριν λίγο τελείωσα την εκπομπή της Παρασκευής (της επόμενης ημέρας δηλαδή) & και καταπιέστηκα πολύ για να παίξω μόνο 2 κομμάτια, να το ξέρετε.

Είμαστε μνήμες. Και αυτό που έζησα χθες, θα το θυμάμαι για πάντα. Όταν ακούω την Florence, θα σκέφτομαι πως άξιζε που αγχώθηκα αν θα βρω εισιτήριο, πως άξιζε που ανέβηκα τρέχοντας την Διονυσίου Αεροπαγίτου και τις σκάλες του Ηρωδείου για να καταφέρω να προλάβω καλή θέση στην ουρά -λες και η θέση μου θα πέταγε μακριά αν δεν έμπαινα εγκαίρως.
Θα θυμάμαι (για πάντα), την εισαγωγή που έκανε μόλις εμφανίστηκε στο κατάμεστο Ηρώδειο και πώς έσπασε η φωνή της από την συγκίνηση την ώρα που μίλησε για την παρουσία της στον ιερό αυτό, χώρο . Θα θυμάμαι και πόσο όμορφα μίλησε στην καρδούλα μας, τα λόγια της, πως ήταν όνειρο ζωής να τραγουδήσει κάτω από την Ακρόπολη.
Μια διαρκής ανατριχίλα και ευτυχία. Απλά και αληθινά. Αυτό ήταν για μένα η παρουσία της Florence στην Αθήνα.
WHATKINDOFMAAAAANLOVESLIKETHIIIIIIIIIS
*και χάνεται στο βάθος σαν αερικό χαχαχααχ, με φαντάζεστε; Εγώ, ναι. Lol.
Μαντλέν Θεοφιλοπούλου

*Το playlist μιας βραδιάς που οι άνθρωποι έμαθαν χορό από τα ξωτικά:

 1. Sky Full of Songs
 2. June (acoustic)
 3. Patricia
 4. How Big, How blue, How Beautiful
 5. Queen of Peace
 6. Hunger
 7. Ship to Wreck
 8. Jenny of Oldstones
 9. Dog Days are Over
 10. 100 Years
 11. Cosmic love
 12. Delilah
 13. What Kind of Man encore (1. No Choir 2.Big God 3. Shake it Out)

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background