Είσαι να μετακομίσουμε στο σπίτι του Call Me By Your Name;

Written by on May 26, 2020

Είσαι να μετακομίσουμε στο σπίτι του Call Me By Your Name στην Crema, που μας είχε πάρει τα μυαλά; Ή μήπως στο νεοκλασικό του Phantom Thread; Εκτός κι αν προτιμάς το ατελιέ του Portrait of A Lady On Fire.

σπίτι

Η Boryana Ilieva είναι η δημιουργός του πρότζεκτ “Floor Plan Croissant. Ανοίγει τα τα πλατώ διάσημων ταινιών και σειρών και ζωγραφίζει στο χέρι μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
Η έμπνευση ήρθε αφού παρακολούθησε τη διάλεξη του συνάδελφου της αρχιτέκτονα, Juhani Pallasmaa, με αφορμή το βιβλίο του, “The Architecture of Image”. Σ’ αυτό, o Φινλανδός τριγυρνά στα σπίτια τεσσάρων μεγάλων σκηνοθετών (Hitchcock, Tarkovsky, Antonioni, Kubrick) και μαθαίνει όλα τα μυστικά κάτω από τα χαλιά #διπλής.

σπίτι

Με βάση αυτή τη σινεμαδοσπιτική μελέτη λοιπόν, η Ilieva πήρε πινέλα, νερομπογιές, φιλμ και σχεδίασε κατόψεις διάσημων δωματίων των 24ρων καρέ. Έλα να μπούμε εκεί που κλειδώθηκε η οικογένεια των Παράσιτων (Parasite), στο σαλόνι της Winona Ryder με τα φώτα του Stranger Things, στην κίνκι αίθουσα της Kidman και του Cruise (Eyes Wide Shut) και σε πολλά άλλα.

σπίτι

Αν είσαι απ’ αυτούς που γουστάρουν τις ψυχαναγκαστικές παρεμβάσεις στους χώρους τους, θα κολλήσεις στην οθόνη για παραπάνω ώρα. Οι υπόλοιποι επισκέπτες, θα μας φανταστούμε σαν πόλι πόκετ φιγούρες και θα διακτινιζόμαστε νοητά στους διαδρόμους.

Έλα για κρυφτό.

σπίτι

I don’t know why he saved my life. Maybe in those last moments he loved life more than he ever had before. Not just his life – anybody’s life; my life. All he’d wanted were the same answers the rest of us want.

σπίτι
σπίτι

Alice Harford: I do love you and you know there is something very important we need to do as soon as possible.
Dr. Bill Harford: What’s that?
Alice Harford: Fuck.

σπίτι

ΠΟΥ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΩ;

  • Μπορείς να δεις όλα τα σχέδια της Ilieva (και να τ’ αγοράσεις όποιο σπίτι θες πάνω στην τρέλα σου), στο site της εδώ.

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background