Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Written by on June 24, 2020

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μεταθέτει για πρώτη φορά το καθιερωμένο ραντεβού του από τον Ιούλιο, στο δεκαήμερο, 21 με 30 Αυγούστου 2020.

Οι 21 ελληνικές και ξένες παραγωγές του θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και σε έναν τρίτο χώρο, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη.

Φεστιβάλ

Διεθνείς προσωπικότητες (Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Ισραήλ, Γερμανία και Σλοβακία), σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί, πολλά διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού και ένα ισχυρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού φεστιβάλ.

11 ξένες ομάδες, εκ των οποίων οι 7 εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 10 ελληνικές ομάδες. Παραστάσεις που συνδυάζουν διαφορετικά είδη- από το σύγχρονο και το hip hop μέχρι τα ακροβατικά και το φλαμένκο.

Στο Κάστρο, πρωταγωνιστούν σπουδαίοι δημιουργοί και καλλιτέχνες του σύγχρονου χορού, με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όπως ο Wim Vandekeybus με την ομάδα Ultima Vez και το τελευταίο έργο τους TRACES, ο Israel Galván με το σόλο του Revolution Without Music και οι Peeping Tom, επίσης με το τελευταίο τους έργο Diptych.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Το KAOS της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας Griffón Dance Company, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα ΤΑΜΑΤΑ του Φώτη Νικολάου και την παράσταση ὕλη των kóka&panú (Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και Παναγιώτη Μανουηλίδη), σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

  • 9 παραγωγές, εκ των οποίων 4, θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας και 5 σε νέο χώρο, που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.
  • 12 παραγωγές στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, μία υπαίθρια παράσταση στην Costa Navarino και μία στην Προκυμαία.
Φεστιβάλ
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τρία επαγγελματικά σεμινάρια, ένα masterclass και μία διάλεξη ανοιχτή για το κοινό.
  • Βασικός άξονας του φετινού Φεστιβάλ είναι η σχέση των σύγχρονων ανθρώπων με τη Φύση και την Ανάγκη. Οι φετινές παραστάσεις μιλούν για την ανάγκη νέας ισορροπίας και αφουγκράσματος του εσωτερικού μας ρυθμού.
  • Όλες οι λεπτομέρειες για τις παραγωγές βρίσκονται στο site του Φεστιβάλ.
Φεστιβάλ

Εισιτήρια και κόστη σεμιναρίων

Πληροφορίες για τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κόστος συμμετοχής για τα σεμινάρια: Για 3 σεμινάρια, 1 masterclass και 1 διάλεξη: €250,00

Εγγραφές και πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου, 6972 558 593, workshops@kalamatadancefestival.gr

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.
Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background