Eve Hewson και Behind her eyes. Όταν η κόρη του Bono, σκανδαλίζει άξια

Written by on May 10, 2021

Στο νέο σουξέ του Netflix, η Eve Hewson, άξια κόρη διάσημου πατέρα, θυμάται τις ένδοξες στιγμές της, στο The Knick και σώζει την κατάσταση.

Στη νέα μίνι σειρά των έξι επεισοδίων, Behind her eyes, μια αλλόκοτη και κάπως αναίτια μίξη του Sixth Sense με το Fatal Attraction και το Dreamkatcher, η κόρη του Bono των U2, βάζει ακόμη ένα σημαντικό λιθαράκι διαφοροποίησης από τη διάσημη καταγωγή της. Γυρνά πίσω, στην πρώτη της μεγάλη εμφάνιση στον τηλεοπτικό κόσμο, στο πλευρό του Clive Owen και το χειρουργικό masterpiece εποχής, The Knick, και αλιεύει τις ευκολίες της.

Αυτές δηλαδή, που μας έκαναν να κοιτιόμαστε με ανοιχτό στόμα και να αναρωτιόμαστε από που έσκασε αυτή η μικρή και πού στο καλό την ανακάλυψε ο Steven Sοderbergh. Και παρέμεινε ανοιχτό όταν μπαίνοντας στο imdb για το απαραίτητο τσεκ, ανακαλύψαμε τη συγγένεια της, με τον Ιρλανδό μέγα σταρ (κράτησε το επίθετο του πατέρα της, καθώς ποιος θυμάται ή ξέρει το πραγματικό του, Paul David Hewson;).

Στο νέο χιτ του του Netflix, Behind Her Eyes, η Eve Hewson είναι η Adele. Που τα έχει όλα και δεν έχει τίποτα. Σύζυγος ψυχιάτρου, με τα ξεκάθαρα προσωπικά της θέματα, θύμα ή θύτης, ψάχνει τη θέση της σε έναν κόσμο γεμάτο με πραγματική και μεταφυσική δραστηριότητα.

Οκ, αυτό δεν το πιάνεις με την πρώτη.

Είναι από αυτά τα cookies που σου πετούν οι σαφέστατα ον πολλά ντραγκς σεναριογράφοι, όταν προσπαθούν να βάλουν σε τάξη το χάος των ιδεών τους. Και να προσφέρουν μια εξέλιξη που τιμά πρωταγωνιστές αλλά και εσένα που σπαταλάς (καλή ώρα) το Σαββατοκύριακό σου. Αποζητώντας μέσα στη ζέστη, λίγο καλό, καθαρό σασπένς.

Ξέχνα τον Tom Bateman σε ξεκάθαρη τροχιά αποκόμισης ενός ακόμη πιο φτηνιάρικου Fifty Shades of Grey. Ξέχνα και την Simona Brown. Οι σεναριογράφοι τη μισούν περισσότερο από όσο καταλήγουμε να τη μισήσουμε εμείς στο (λίγο πριν το) τέλος. Σε κάθε ευκαιρία, την ακυρώνουν. Σε κάθε ευκαιρία, την απαξιώνουν.

Αντιθέτως, αγαπούν την άξια κόρη του διάσημου σταρ. Την αφήνουν ελεύθερη να δείξει τις λεπτές ισορροπίες του χαρακτήρα της και αυτή, τους το ανταποδίδει με ερμηνευτική ευσπλαχνία. Η δική της Adele, η δική της κατάβαση σε ένα ρόλο παραφροσύνης και μυστηριακής δύναμης, είναι γενναία και πληθωρική. Φλερτάρει με τις βαθιές ανάσες, χάνεται μέσα στη σιωπή,  αντιδρά και εκρήγνυται.  Κάτι που μετά το πέρας της συνολικής θέασης, κατανοείς περισσότερο (#nospoiler).

Όπως καταλαβαίνεις, όλα τα μάτια πέφτουν πάνω της. Όπως (ίσως) καταλαβαινεις, είναι και ο μοναδικός τρόπος για να βγεις από το λαβύρινθο της σειράς.

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες

  • Το πλήρες όνομα της είναι Memphis Eve Sunny Day Hewson. Το Eve το βρίσκεις στην καρδιά της λέξης seven. Επειδή γεννήθηκε στις 7 am της 7ης Ιουλίου (1991), σύμφωνα με τον Bono, το όνομα της ήταν μονόδρομος.
  • Έχει μια αδερφή και δύο αδερφούς. Το Kite των U2 είναι γραμμένο για τα κορίτσια του frontman.
  • Στην αρχή, οι γονείς, γύρευε γιατί, δεν ήταν ενθουσιασμένοι με την κατεύθυνση καριέρας της δεύτερης κόρης.

  • Το 2010, γίνεται το κορίτσι στο clip των The Script για το For the First Time (οι fans των U2 ακόμη περιμένουν)
  • Κάποιοι την θυμούνται από την προτελευταία ταινία του James Gandolfini, Enough Said. Μια ρομαντική κομεντί, στην οποία έπαιζε την κόρη του.
  • Δες τη στο περσινό The Luminaries στο πλευρό της Eva Green. Γυρισμένο στη Νέα Ζηλανδία. Εποχής. Και της πάει πολύ.

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background