33 εστιάτορες της Σίνδου μαγειρεύουν για νοσηλευτές και γιατρούς

Written by on 27 Νοεμβρίου, 2020

Στο σημερινό TGIF, ανεβαίνουμε στις κουζίνες του Βορρά. 33 εστιάτορες της Σίνδου φωνάζουν το σύνθημα “Μαγειρεύοντας για ήρωες” και κάνουν την καλύτερη γαστρονομική συμμαχία.

Πήραν την πρωτοβουλία και αποφάσισαν να μαγειρεύουν για το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης διανέμοντας οι ίδιοι, τα φαγητά. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια τους, συμμετέχουν συνολικά 110 άτομα και τους βοηθούν τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία τους προσφέρουν δωρεάν ό,τι χρειάζονται. Το μενού της dream team, έχει διαφορετικά πιάτα κάθε μέρα και σταδιακά, αυξάνουν τις ποσότητες των πακέτων τους. Οι μάγειρες εναλλάσσονται συνέχεια σε διαφορετικές κουζίνες ενώ τους στηρίζουν επίσης και οι ζαχαροπλάστες της περιοχής προσθέτοντας -κυριολεκτικά το κερασάκι στη δράση τους.

εστιάτορες

Το συγκινητικό με αυτή την ομάδα που δημιουργήθηκε, είναι πως όλο αυτό το έκαναν πράξη πολύ γρήγορα. Χωρίς πολλές αναλύσεις και δεύτερες σκέψεις. Όπως είπε ο μάγειρας Δημήτρης Γαλατίδης, νιώθει μεγάλη ικανοποίηση όταν στέλνουν τα γεύματα και πως όποτε του ζητηθεί κάτι τέτοιο, θα το κάνει χωρίς να τον απασχολεί η κούραση και η πίεση.

“Δεν δώσαμε σημασία στα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως εστιάτορες, με τα καταστήματά μας κλειστά. Θέλαμε να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο, αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και εξαρτώνται, αυτή τη στιγμή, όλα από τους ίδιους”, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου, Θεόδωρος Δημητριάδης στη συνέντευξη του στο thessToday.

Το πρώτο νοσοκομείο που επισκέφτηκαν οι εστιάτορες με το βαν τους ήταν το ΑΧΕΠΑ και παρέδωσαν 25 συσκευασίες. Η επόμενη, θα είναι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Και κάπως έτσι, λες πως μέσα από αυτόν τον εξαντλητικό κορωνομαραθώνιο, πάντα θα υπάρχει κι αυτή η άλλη, υπέροχη πλευρά.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background