ΕΛΣ: Η Emma Stone στην Αθήνα για την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Written by on January 29, 2020

Η ΕΛΣ και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ ανακοινώνουν την έναρξη των γυρισμάτων της που αποτελεί και τη δεύτερη ανάθεση στο πρόγραμμα The Artist on the Composer.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν η Emma Stone και ο Damien Bonnard, θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Το πρόγραμμα εικαστικών εγκαταστάσεων The Artist on the Composer είναι μια τριετής συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ (www.neon.org.gr). Και αυτό που θα συνδέσει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Με τη βοήθεια της Ελίνας Κουντούρη- διευθύντριας του ΝΕΟΝ- και του Γιώργου Κουμεντάκη- καλλιτεχνικού διευθυντή ΕΛΣ, η ταινία θα φτάσει στο στόχο της. Να γίνουν εικόνα και μουσική ένα. Το οποίο και σημαίνει αυτό και μόνο. Ο οσκαρικός Έλληνας θα είναι εδώ για να δημιουργήσει ένα φιλμ (για την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), όπου το ρόλο του σεναρίου θα τον έχει η μουσική.

Οι ακριβείς ημερομηνίες του παρουσίασης του προγράμματος θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως και οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη δημιουργία της ταινίας και των μουσικών που θα τη συνοδεύουν.

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι:

Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Emma Stone & Damien Bonnard

Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Executive producer στην Ελλάδα: Ελένη Κοσσυφίδου

Executive producer: Rebecca Skinner-Superprime Films

Επιμέλεια προγράμματος The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ), Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)

Πρόγραμμα εικαστικών εγκαταστάσεων

22, 23, 27 Μαΐου 2020

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρες έναρξης: 20.00 & 21.30

ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ
Έναρξη Προπώλησης 2  Μαΐου 2020
Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (Το εισιτήριο στηρίζει το έργο της ΕΛΣ)


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background