Ελληνικά tracks που εντοπίσαμε σε ξένες τηλεοπτικές σειρές

Written by on February 27, 2020

Σειρές, γεμάτες με τραγούδια που γίνονται μόνιμοι κάτοικοι στις λίστες μας. Και ανάμεσα τους κάποια από δικούς μας Έλληνες καλλιτέχνες που κάνουν τα shazam να παίρνουν φωτιά.

VVELLS – Green Lights στο Messiah

Πρόκειται για τη σειρά του Netflix που προκάλεσε ένα μικρό χαμό στην εκκλησία καθώς “έπαιξε” με την πιθανή αμαρτωλή έλευση ενός Μεσσία τρομοκράτη. Αν δεν την έχεις δει ακόμα, η φοβερή τριάδα των VVELLS σου δίνει ένα ωραίο κίνητρο να πατήσεις play.

Λένα Πλάτωνος – Κι ακούμε Σ’ αγαπώ στο High Fidelity

Η τηλεοπτική εκδοχή των αγαπημένων κινηματογραφικών πεντάδων του John Cusack, έχει πρωταγωνίστρια την Zoe Kravitz (*fun fact, στην ταινία έπαιζε η μάμα της Lisa Bonet) και μία από τις μεγαλύτερες μορφές της εγχώριας ηλεκτρονικής γειτονιάς σε μια απίθανη σκηνή.

 Underher – Mercy (Harri Agnel Remix)- στο Baby

Το Baby είναι από τις σειρές που δεν ήταν στα πρώτα ονόματα της μαρκίζας του Netflix, αλλά κατάφερε να αποκτήσει το δικό της κοινό έχοντας στο tracklist της και αυτό το ωραίο remix του Harry Agnel.

Keep Shelly in Athens- Benighted στο The Originals

Αν είσαι φαν των μεγενθυμένων κυνοδόντων, τότε σίγουρα θα έχεις δει τη βαμπιρική σειρά– spin off του Vampire Diaries. Εκεί μέσα κρύβεται και το κομμάτι των Keep Shelly in Athens που έτσι κι αλλιώς έπαιζε πολλές φορές στα ηχεία μας πριν ματώσει το λαιμό του.

Ioanna Gika- One Thing Leads to Another στο Stumptown

Εδώ στον Join, έχουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Ioanna Gika. Έχει αρκετούς λόγους να επιβεβαιώνει το γνωστό ρητό “έξω πάμε καλά” κι ένας από αυτούς είναι και η συμμετοχή της στο Stumptown που μας ξέφυγε και το προσθέσαμε στη γνωστή κατηγορία των τηλεοπτικών μας to do.

Nikonn – Sunday στο CSI: Miami

Στην τέταρτη σεζόν του CSI: Miami ακούγεται μία γνώριμη ελληνική μελωδία ενός ‘Ελληνα κυρίου που έχει ως βάση το Λονδίνο. Το ραντάρ γράφει Nikonn και πανηγυρίζουμε νοητά στην κερκίδα.

Marsheaux – Mediterranean στο Impulse

Το δίδυμο-σταθερή αξία που έχει δει κομμάτια του να παίζουν σε γνωστές διαφημίσεις. Βούτηξε στο tracklist της ιστορίας μιας 16χρονης κοπέλας που έχει την υπερδύναμη της τηλεμεταφοράς και ταίριαξε απόλυτα με την sci-fi ατμόσφαιρα.

Who Pays the Ferryman- Γιάννης Μαρκόπουλος

Ο πιο παλιός της ομάδας εδώ και σπουδαίος συνθέτης, έγραψε το τραγούδι της σειράς που προβλήθηκε το 1977 από το BBC. Τα γυρίσματα έγιναν στη Σπιναλόγκα και την Κρήτη και στους πρωταγωνιστές θα βρεις την Μπέτυ Αρβανίτη και τον Τάκη Εμμανουήλ.

*Βοήθεια του joinκοινού*

Είναι πολύ πιθανό να μας έχουν ξεφύγει κι άλλα κομμάτια από τα soundtracks της εθιστικής πια, μικρής οθόνης. Οπότε αν έχεις ανακαλύψει τραγούδια ελληνικών συγκροτημάτων, τραγουδιστών, παραγωγών, μουσικών σε ξένες σειρές, στείλε μας να μεγαλώσουμε τη λίστα μας.

Συρτάκι στο La Casa de Papel

Ο ακροατής Δημήτρης Ταξάκης θυμήθηκε πως σ’ αυτή τη σκηνή του La Casa De Papel που είχαμε κολλήσει στην οθόνη από την αγωνία, ακούγεται από τα ηχεία του Καθηγητή το Συρτάκι του Ζορμπά.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background