Η 7χρονη Elizabeth εκτόξευσε αυτοσχέδιο, διαστημικό πύραυλο

Written by on April 2, 2021

Στο σημερινό tgif, πάμε in a galaxy far far away. Κατα τη διάρκεια του lockdown, η 7χρονη Elizabeth, η οποία θέλει να γίνει αστροναύτης έκανε το σπίτι της ένα παιδικό Millenium Falcon.

Το απίθανο κορίτσι από το Leicester, το οποίο πάσχει από μια μορφή αυτισμού, έχει το δικό της You Tube κανάλι, Astro Liz. Εκεί, ανεβάζει βίντεο με διάφορα πειράματα της βασισμένα σε ό,τι μαθαίνει για τους γαλαξίες, τους πλανήτες κι οτιδήποτε σχετίζεται με το διάστημα. Το μεγαλύτερο highlight απ’ όλα, ήταν ο αυτοσχέδιος πύραυλος της με το προσωπικό της λογότυπο, που εκτόξευσε από την αυλή του σπιτιού της.

Βοηθός της σε όλα όσα φτιάχνει είναι η μαμά της, Jennifer. “Νιώθω τέλεια που είμαι μητέρα μιας τόσο δραστήριας κόρης και που είναι ενθουσιασμένη με το διάστημα. Οι γυναίκες αυτή τη στιγμή έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αναδείξουν τις ικανότητες τους. Μ’ αρέσει πάρα πολύ που μπορώ και της λέω πως οι αστροναύτες δεν είναι μόνο άντρες, είμαστε κι εμείς! “ είπε στο μικρό αφιέρωμα του BBC.

Όλα αυτά που κάνει η Elizabeth δεν πέρασαν απαρατήρητα από αυτούςπ ου θαυμάζει. Την ανακάλυψε η διάσημη, αμερικανική εταιρία Astrobotic Technology, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία διαστημικής ρομποτικής για πλανητικές αποστολές. Της πρότειναν να πάνε το logo της στη Σελήνη με την αποστολή Peregrine μέσα στο 2021 και ανέφεραν πως θα την παρακολουθούν από εδώ και στο εξής.
“Οι νεότερες γενιές χρειάζονται τέτοια πρότυπα που τους μοιάζουν. Ο ενθουσιασμός της Elizabeth για το διάστημα είναι φανταστικός και είμαστε περήφανοι που στέλνουμε το αυτοκόλλητό της στη Σελήνη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Πριν φύγεις, θυμίσου και πως η NASA σχεδιάζει να στείλει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη το 2024. Ποιος ξέρει. Μπορεί η μικρή Leia να έχει πιθανότητες να κάνει το μικρό της βήμα για την ανθρωπότητα.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background