Το παρεξηγημένο βίντεο του ΕΚΕΑ για την εθελοντική αιμοδοσία

Written by on 6 Ιουνίου, 2016

Είναι αυτή η υπερδύναμη της ευκολίας που δύσκολα θα νικηθεί στον ελληνικό μικρόκοσμο. Βγάζουμε συμπέρασμα για το οτιδήποτε, εύκολα κι αβίαστα χωρίς να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω. Αυτό ακριβώς έγινε και με το βίντεο της καμπάνιας του ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με αφορμή την ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 16 Ιουνίου .

Ο κεντρικός ήρωας του(Μάκης Παπαδημητρίου) παρακολουθεί σέξι ναυαγοσώστες, γενναίους πυροσβέστες και ακαταμάχητους γιατρούς να αποθεώνονται και να μαγνητίζουν τις γυναίκες σώζοντας μοιραίες λούομενες, γατάκια από φωτιές και βασανισμένους ασθενείς. Παρακολουθεί και απορεί για το ποιος είναι τελικά σημαντικός σε μία κοινωνία που λατρεύει τους λαμπερούς άντρες ήρωες.

Και κάπως έτσι αποφασίζει να απλώσει το χέρι για να δώσει αίμα.

Ο Suntanικός Αργύρης Παπαδημητρόπουλος συνεργάστηκε με την εταιρία Bold Ogilvy & Mather κι ανέλαβε να σκηνοθετήσει μια έξυπνη, μίνι ιστορία με τίτλο “Σημαντικός” , η οποία δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να σατιρίζει, κατά τη γνώμη μου εύστοχα, τα lifestyle στερεότυπα των ηρώων.  Από πολλούς στα social media κατηγορήθηκε για σεξισμό, κακή αίσθηση του χιούμορ και διάφορα άλλα “ωραία”. Και γι’ άλλη μια φορά, κάποιοι χάθηκαν στη μετάφραση και τις λαϊκίστικες ετυμηγορίες. 

Δες το, τσέκαρε το και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.

Kiki Pap


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background