Είναι η Jessie Buckley η νέα αγαπημένη του παγκόσμιου κοινού; Ναι, είναι!

Written by on October 14, 2020

Με δύο extraordinaire εμφανίσεις στα I’m Thinking of Ending Things και Fargo 4, η Jessie Buckley καταφέρνει να κάνει το 2020 πιο υποφερτό. Και λιγότερο καραντινάτο από όσο μοιάζει.

Απέχει πολύ, ίσως και πάρα πολύ, από το να χαρακτηριστεί sex symbol (σκασίλα της και σκασίλα μας). Απέχει πολύ, ίσως και πάρα πολύ, από το να αποτελέσει την πρώτη επιλογή των μεγάλο στούντιο σε ερωτικές κομεντί (αν και ποτέ δεν ξέρεις). Απέχει πολύ, ίσως πάρα πολύ από το να γίνει μια νέα Wonder Woman (πόσο ενδιαφέρον όμως, θα είχε κάτι τέτοιο).

Δεν απέχει καθόλου όμως, από το να χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα ερμηνευτικά πολυεργαλεία που έχει βγάλει τα τρία, τέσσερα, τελευταία χρόνια ο κινηματογράφος. Απόδειξη; Δεν χρειάζεται να γυρίσεις στα περασμένα. Τσέκαρε απλά τις δύο φετινές εμφανίσεις της. Και σε κινηματογράφο και σε τηλεόραση.

Στο μάλλον – δικαίως- ακατανόητο I’m Thinking of Ending Things, η Buckley παίρνει την υπόθεση πάνω της. Οι μονόλογοι της σφύζουν από συναισθηματική εμπειρία, τα βλέμματα, οι παύσεις της, το ίδιο. Είναι ένα ερμηνευτικό παράδοξο. Δεν καταλαβαίνεις από ποιον πλανήτη έπεσε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να την κοιτάς χωρίς να χάνεις δευτερόλεπτο από αυτή την κομβική της εμφάνιση.

Και μετά, εντελώς απροσδόκητα έρχεται το Fargo, κύκλος νούμερο τέσσερα. Ήδη έχουν “κατέβει” τέσσερα επεισόδια, αναμένουμε και τα υπόλοιπα. Τέσσερα επεισόδια μαύρης ανατροπής, σε μια σειρά που τείνει να ξεπεράσει -αν είναι δυνατόν- και το κινηματογραφικό πρωτότυπο . Τέσσερα επεισόδια και ήδη, όλοι συζητάμε τι ακριβώς κάνει αυτό το θηρίο σε ένα ρόλο που -τι κλισέ αλλά πόσο αλήθεια- μοιάζει να γράφηκε αποκλειστικά γι’ αυτή.

Η τέταρτη σεζόν του Fargo εξελίσσεται στο Κάνσας Σίτι του 1950 και η ιστορία ακολουθεί δύο συνδικάτα εγκληματιών καθώς ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τον έλεγχο της πόλης. Από τη μια, οι Ιταλοί κι από την άλλη, οι μαύροι μετανάστες. Και κάπου εκεί ανάμεσα, σε ένα δικό της meta bubble goth, η νοσοκόμα -άγγελος θανάτου της Jessie Buckley. Μία εμφάνιση που αν δεν την φτάσει στα ΕΜΜΥ, θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων.


Πες μου κάτι που ίσως δεν ξέρω

  • Είναι Ιρλανδή και Αιγόκερως (28 Δεκεμβρίου 1989).
  • Ήρθε δεύτερη στο σόου ταλέντων του BBC TV, I’d do anything αφού πλέον είχε ξεκαθαρίσει πως ήταν η αγαπημένη της κριτικής επιτροπής.
  • Μια επιτροπή που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και τον Andrew Lloyd Webber. Σε ρόλο παρουσιαστή, ο Graham Norton.
  • Πριν το σόου είχε προλάβει να απορριφθεί από δύο δραματικές σχολές
  • Τελικά πήρε το δίπλωμα της από το The Royal Academy of Dramatic Art, το 2013.
  • Έχει τέσσερα αδέρφια (ένα αδερφό και τρεις αδερφές).
  • Για πρώτη φορά, αρχίσαμε να ψάχνουμε το imdb για πληροφορίες όταν είδαμε την ταινιάρα Beast και μαζεύαμε σαγόνι. Επανήλθαμε μόλις στάθηκε με μέγα θράσος απέναντι στον Tom Hardy του Taboo και πλέον όταν τα πήρε όλα και τα σήκωσε ως Lyudmilla Ignatenko στο μέγκα χιτ του HBO, Chernobyl, ήμασταν έτοιμοι. Ξέραμε!
  • Ασχολήθηκε αρχικά με το θέατρο στο σχολείο, στο οποίο η μητέρα της δούλευε ως δασκάλα φωνητικής. Εκεί, της έδιναν συνήθως αντρικούς ρόλους.

  • Για τις ανάγκες τις ταινίας Wild Rose είπε και ένα τραγουδάκι (και δύο και τρία), γιατί μπορεί!
  • Έχει σπουδάσει στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Ιρλανδίας, πιάνο, κλαρινέτο και άρπα. Πολλά θαυμαστικά από εμάς, ειδικά για το τελευταίο.

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background