Το τεράστιο Black Box θα καταγράψει τα πάντα για την κλιματική αλλαγή

Written by on December 14, 2021

Μοιάζει με σενάριο φουτουριστικής ταινίας αλλά το Earth’s Black Box ετοιμάζεται στ’ αλήθεια για να μάθουν οι επόμενες γενιές πόσο καλά #νοτ φερθήκαμε στο περιβάλλον.

Μία ομάδα ερευνητών και καλλιτεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου σε συνεργασία με την εταιρία επικοινωνιών μάρκετινγκ Clemenger BBDO, φτιάχνουν τον ατσάλινο μονόλιθο “Earth’s Black Box”. Έχει το μέγεθος λεωφορείου και ο στόχος του είναι να ενημερώσει τους πολιτισμούς στο μέλλον πώς δημιουργήσαμε και διαχειριστήκαμε την κλιματική αλλαγή.
Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί το 2022 και είναι προγραμματισμένο να επιβιώσει περισσότερο από τους ανθρώπους. Ήδη, οι σκληροί δίσκοι έχουν ξεκινήσει το τρέξιμο και καταγράφουν ευρήματα και συνομιλίες που βασίζονται σε αλγόριθμους από τη διάσκεψη Κορυφής για το κλίμα COP26 στη Γλασκόβη.

Ανάμεσα σ’ αυτά που θα φακελώσει από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι οι μεταβολές της θερμοκρασίας της γης και της θάλασσας, η ποσότητα αεριών του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, ο ανθρώπινος πληθυσμός, η κατανάλωση ενέργειας, οι στρατιωτικές δαπάνες και άλλα.

Θα περιέχει πολλές μονάδες αποθήκευσης και θα κατεβάζει επιστημονικά δεδομένα από το ίντερνετ για τα επόμενα 50 χρόνια ενώ θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ και αποθήκες μπαταρίας. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η βιβλιοθήκη δεδομένων του, θα γίνει προσβάσιμη μέσω μιας online πλατφόρμας για να παρακολουθούμε τα πάντα. Επίσης θα μπορούμε να συνδεθούμε ασύρματα με το μαύρο κουτί, το οποίο θα βρίσκεται σε ένα μέρος μεταξύ Στράχαν και Κουίνσταουν, στην Τασμανία. Μακριά κι αγαπημένοι.

“Το κουτί θα λειτουργήσει ως ένα άφθαρτο και ανεξάρτητο βιβλίο της υγείας του πλανήτη μας. Ελπίζουμε πως θα ζητήσει από τους ηγέτες να λογοδοτήσουν ενώ θα εμπνεύσει δράση και αντίδραση στον ευρύτερο πληθυσμό”  δήλωσε στο CNN, ο Τζόναθαν Νίμπον, καλλιτέχνης και διευθυντής του Glue Society.

Tagged as

Reader's opinions

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background