Δεν τ’ αφήνουμε όλα να πάμε για μία πρώτη φορά;

Written by on May 7, 2020

Θυμάσαι μία πρώτη φορά;
Συζητούσαμε κάποια στιγμή για τη γνωστή παγίδα των επιστροφών-καταστροφών κατά τη διάρκεια του κορωνεγκλεισμού. Τα μηνύματα σε πρώην ιστορίες ή στις γνωστές μας “σεξοκαβάτζες”. Το πατημένο κουμπί του rewind σε άλλα καλοκαίρια (καλησπέρα Σοφία Αρβανίτη) εκείνες τις μέρες τη ματαίωσης και της αφόρητης μοναξιάς. Το κάψιμο της ανάλυσης για πράγματα που κανονικά δεν θα δίναμε καμία σημασία.
Για όλα αυτα που περιμένουμε από τους έρωτες και το πιο πιθανό είναι να μην γίνουν ποτέ. Αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μπορεί και να. Γιατί όπως λέει ο Βασίλης Κεκάτος σ’ εκείνη την πάρα πολύ ωραία μικρού μήκους (που τόσο αγαπάει ο Π.): “Κι εσύ, πήγες κι αποκοιμήθηκες σαν χαζή και δεν είχα με ποιον να μιλάω τα βράδια. Κι αν σ’ αφήσω ποτέ ξανά να κοιμηθείς, θα είναι για να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί στο πλάι μου”.

Και ξαφνικά, σε μία έκτακτη βραδινή εκπομπή εδώ, μου σκάει φλασιά και βάζω το Do you remember the first time των Pulp. Και σκέφτομαι πως αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι μία πρώτη φορά. Σε όλα.

Κάποιον άνθρωπο, μια κατάσταση, μια ιδέα, μία κίνηση, κάτι τέλος πάντων που να μας πάει αλλού και να μας εξελίξει όπως δεν φανταζόμασταν ποτέ. Να μας μάθει κάτι διαφορετικό χωρίς να αγχωνόμαστε που δεν ξέρουμε από πριν τους κανόνες του παιχνιδιού. Για έναν μυστήριο λόγο, επικρατεί κι αυτός ο νόμος που λέει πως πρέπει να είμαστε κινητές εγκυκλοπαίδειες κι αν δεν ισχύει, να κάνουμε πως είμαστε (ντα!).

Αυτή η “λευτεριά” – εικονική απόλυση θα συνεχιστεί, η αμηχανία απέναντι στην αλεξίσφαιρη βλακεία θα παραμείνει και ο ιός δεν θα φύγει σύντομα. Δεν έχουμε ιδέα πού θα είμαστε αύριο οπότε ας μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν και πάμε στο μηδέν.
Να νιώσουμε όπως την πρώτη φορά που κάναμε το οτιδήποτε. Εκείνη την ταχυπαλμία, τα ιδρωμένα χέρια, το φόβο και μετά τη χαρά, την ανακούφιση και την τρέλα. 

Κάπως έτσι είναι μάλλον το reboot, η επανεκκίνηση, η ξαναρχή. Πώς αλλιώς;


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background