Ξεκινάει το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Written by on July 16, 2021

Το φετινό 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινάει στην Παρασκευή 16 Ιουλίου με τη θεαματική παράσταση Möbius της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 17 και τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο στη Σπάρτη. Την Κυριακή 18 Ιουλίου, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η βρετανική ομάδα Far From the Norm. Θα παρουσιάσει το επαναστατικό έργο BLKDOG του Botis Seva, το οποίο βραβεύτηκε το 2019 με το βραβείο Olivier καλύτερης νέας χορευτικής παράστασης. Οι Far From the Norm, εξελίσσουν διαρκώς το λεξιλόγιό τους πειραματιζόμενοι με όλα τα street styles, το θέατρο, την περφόρμανς και τον κινηματογράφο.

BLACK BOX

Το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής, που ονομάζεται από φέτος Black Box, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 19.30. Συμπεριλαμβάνει 4 μικτά ντουέτα χορευτών με και χωρίς αναπηρία, υπό τον γενικό τίτλο Mixed Doubles,σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Τα ντουέτα δημιουργήθηκαν για τις σκηνές Holland Dance Festival (Ολλανδία), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα), Oriente Occidente Dance Festival (Ιταλία) και Skånes Dansteater (Σουηδία). Πρόκειται για τα ντουέτα Cornered της Faizah Grootens, Re-call της χορογράφου Βενετσιάνας Καλαμπαλίκη, Feeling Good με αναφορές στον Άνθρωπο του Βιτρούβιου σε χορογραφία Diego Tortelli και Fine Lines που χορογραφεί η Roser López Espinosa.

Ακολουθεί στις 17 Ιουλίου το έργο One More Thing του Ισραηλινού Adi Boutrous και στις 18 Ιουλίου το DEN.TRO της Maria Fonseca από την Πορτογαλία.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Θα δούμε 31 παραγωγές στο πρόγραμμα, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα. Πρόκειται για παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο χορό και hip hop μέχρι ακροβατικά και σύγχρονους αστικούς αφρικανικούς χορούς. Επίσης, θα γίνουν τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες και η ομάδα του φεστιβάλ έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες και για τους κατοίκους της Καλαμάτας.

Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού προέρχονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία και τη Σλοβακία. Επίσης, από τις 18 ξένες ομάδες οι 14 παρουσιάζουν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα ενώ από τα 13 ελληνικά έργα τα 3, θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους. Ένα θα κάνει τη δια ζώσης πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ, μετά από την πρώτη του διαδικτυακή παρουσίαση.

Όπως και την περσινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα ακολουθήσει και φέτος πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμόδιων αρχών και τα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως αυτά ορίζονται και προσαρμόζονται διαρκώς από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλο το πρόγραμμα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εδώ.

INFO

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Από τις 16 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, Κεντρική πλατεία, Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο Σπάρτης

Αγορά εισιτηρίων
-Στο ticketmaster.gr
-Στο τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938111 (Καθημερινές 10:00-21:00 & Σαββατοκύριακο 17:00-21:00)
-Στα καταστήματα Public

*Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και στις παράλληλες δράσεις, είναι ελεύθερη*

Πληροφορίες για τα εισιτήρια
kalamatadancefestival.gr

-mail@kalamatadancefestival.gr

-Στο τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938111 (Καθημερινές 10:00-21:00 & Σαββατοκύριακο 17:00-21:00)

-Στα καταστήματα Public

-Στο mail@kalamatadancefestival.gr

.Για την υποστήριξη στην έκδοση των εισιτηρίων και για τα μπλουζάκια & tote bags του 27ου KDF:
Γραφείο Πληροφοριών και Υποστήριξης της Προπώλησης Εισιτηρίων του 27ου KDF | Φουαγιέ Μεγάρου Χορού Καλαμάτας
Ανοιχτά: Καθημερινές 10:00-13:00 & 18:30 με 20:30, Σάββατα 10:00 με 13:00
Τηλ. επικοινωνίας: 2721093911

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-Στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

-Στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €15,00
Μειωμένο εισιτήριο / α΄ ζώνη: €12,00
Περιορισμένης ορατότητας / β΄ ζώνη: €10,00

-Στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο Σπάρτης: Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €10,00

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται υποχρεωτικά με την επίδειξη του αντίστοιχου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

BLACK BOX – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας: Γενική είσοδος: €12,00

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ART WITHIN ONE

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αφού προμηθευτούν δελτίο ελευθέρας εισόδου με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων και τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background